Stoltenberg: Türkiye'nin değerini anlamak için haritaya bakın!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye, NATO bünyesinde Suriye ve Irak ile sınırda bulunan tek ülke. Bunu anlamak için haritaya bakmak yeterli" dedi.

DÜNYA 21.11.2019, 23:21
Stoltenberg: Türkiye'nin değerini anlamak için haritaya bakın!

Stoltenberg, Le Figaro gazetesine önemli açıklamalar yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleştiği" şeklindeki yorumuna ilişkin açıklama yapan Stoltenberg, "NATO, güvenlik konularında hayati önem taşıyor. Her gün bir milyara yakın insanı koruyarak ve savunmaya en büyük katkısını on yıllarca sürdürerek bunu kanıtlamıştır." dedi.

"Kimse Türkiye'nin NATO'daki yerini sorgulamadı"

Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili "Bütün müttefikler harekatı eleştirdi ancak kimse Türkiye'nin NATO'daki yerini sorgulamadı." diyen Stoltenberg, "Türkiye, müttefiklerinin üslerini kullanmalarına izin vererek, DEAŞ ile mücadeleye katıldı. Türkiye, NATO bünyesinde Suriye ve Irak ile sınırda bulunan tek ülke. 3,6 milyon mülteciyi ağırlıyor. Türkiye, NATO için çok önemli. Bunu anlamak için haritaya bakmak ve Türkiye'nin jeostratejik durumunu incelemek yeterli. Bu, fikir ayrılığı bulunan konuları konuşmayı engellemeyecektir." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, NATO ve AB'nin birbirlerinin rakibi olmadığını, ikisi arasında bir seçim yapmak durumunda kalınmaması gerektiğini vurguladı. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Norveç, İzlanda, Türkiye, ABD, Kanada ve İngiltere'nin Avrupa'nın güvenliği konusunda önemli rol oynadığına da değindi.

Yorumlar (0)