Marmaris’te alevler yerleşim yerlerine dayandı: Oteller ve evler tahliye ediliyor 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine kadar dayandı. Bölgedeki yetkililer, evleri ve otelleri tahliye etmeye başladı.  

GÜNDEM 29.07.2021, 15:47 29.07.2021, 18:49
Marmaris’te alevler yerleşim yerlerine dayandı: Oteller ve evler tahliye ediliyor 

Muğla’nın Marmaris ilçesinin Siteler Mahallesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler sıcağın ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları yürütülürken yerleşim yerlerine kadar ulaşan yangın sebebiyle evler ve oteller tahliye edilmeye başlandı. Tatilciler çevredeki otellere nakledilirken Mahalle sakinleri için de yangından uzakta güvenli bölgeler ayarlandı. 



Yangın bir anda büyüdü 

Yangının görgü tanıkları, alevlerin bir anda çıktığını ve bir anda büyüdüğünü ifade ederken itfaiye ekiplerinin çalışmalarına destek vatandaşlar da destek vermeye başladı. 

Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris’te çıkan orman yangınları için söndürme çalışmalarının hızla başladığını ve Deniz Kuvvetleri’ne ait arazöz, personel, tanker, keşif aracı ve İHA’nın bölgeye gönderildiğini belirtti. 

Yorumlar (0)