Osmaniye, Mersin ve Adana'da orman yangınları

Osmaniye, Mersin ve Adana çıkan orman yangınlarına müdahale devam ediyor.

YAŞAM 28.07.2021, 22:39 29.07.2021, 15:06
Osmaniye, Mersin ve Adana'da orman yangınları

Kadirli ilçesine bağlı Karatepe, Kazmaca ve Bozkuyu köyleri civarında orman yangını meydana geldi. 

Aktarılan bilgiye göre, meydana gelen orman yangını kuvvetli rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılarak büyüdü. 

Yangın bölgesinde yer alan çevre köyler yetkiler tarafından tahliye edildi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını müdahalesi sürüyor. 

Vali Yılmaz'dan açıklama

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, gerçekleştirdiği açıklamada, yangının ilk bulgulara göre elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sebebi ile çıktığını gören görgü tanıkları olduğunu dile getirerek, “An itibarıyla kentte iki yangınımız var. Birisi burası diğeri ise Dereobası köyünde. Dereobası köyündeki yangın kısa süre içinde kontrol altına alınmak üzere. Orası kontrol altına alınır alınmaz oradaki ekipleri buraya sevk edeceğiz. İlk bulgular, yangının elektrik tellerinden kaynaklandığı yönünde. Çalışmalar devam ediyor.” şeklinde konuştu.



Mersin'de yangın

Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi'nde çıkan yangına, gün boyunca karadan ve havadan müdahale edildi. Henüz tespit edilemeyen bir sebeple çıkan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyerek gece de devam etti. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı personellerin söndürme çalışmaları gece boyunca sürdü. Yangın sebebi ile yüzlerce hektar kızılçam ormanının zarar gördüğü öğrenildi.

Bozyazı'nın Kömürler ile Narince mahallerinin bulunduğu bölgede meydana gelen orman yangının ise kontrol altına alındığı ve bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 



Adana'da yangın

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Akarca, Kızlarsekisi ve Salmanlı mahallerinde akşam saatlerinde orman yangını çıktı. Yangın kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyürken, ekiplerin müdahalesi devam ediyor. 

Yetkililer tedbir amaçlı olarak şu ana dek 5 köyü boşalttı.

Çıkan yangın ile ilgili bölgede yetkililer tarafından kriz masası oluşturuldu. Adana Valisi Süleyman Elban’ın ise yangın bölgesine gittiği belirtildi.













Yorumlar (0)