Oturma izni bitince soyunarak direndi

Şişli Mecidiyeköy’de polisin pasaport kontrolü yapmak istediği Kenyalı kadın, polisin müdahalesine soyunarak polise direndi. Arbedede polis ekibi, kadına üstünü örtmek için battaniye ile müdahale etti. Yaşananlar kameralara yansırken, soyunan kadının o anlarını uyarılara rağmen kayda alan iki şahıs ise polise hakaret ve iftirada bulununca gözaltına alındı.

YAŞAM 29.04.2024, 13:52 30.04.2024, 15:41 Melina Ay
Oturma izni bitince soyunarak direndi

Olay, dün saat 13.00 sıralarında İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Mecidiyeköy metro istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, öğle saatlerinde kimlik kontrolü yapan polis ekibi, Kenya vatandaşı bir kadını durdurdu. Ancak kadının oturma izni sona ermiş ve üzerinde pasaportu bulunmuyordu. Bu durumu kabul etmeyen kadın, polisle tartışmaya başladı. Bu sırada kadın, gözaltına alınmamak için üstünü soyunmaya başladı ve iç çamaşırıyla kaldı. Kadının durumuna müdahale etmek için, kadın polis memurları battaniye ile kadının üstünü örtmeye çalıştı.

Sınır dışı işlemleri başlatıldı

Kadın gözaltına alınmak üzereyken metro istasyonundaki iki kişi, olayı kayıt altına almaya başladı. Polise karşı hakaretlerde bulunan ve iftira atan bu kişiler, uyarılara rağmen izinsiz olarak kayıt almaya devam ettiği için polis tarafından gözaltına alındı. Pasaportu olmayan ve oturma izni sona eren kadın, emniyette ifadesi alındıktan ve adli işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı işlemleri için geri gönderme merkezine sevk edildi.

Adliyeye sevk edilecek

Kadın, kendisini izinsiz kayıt altına alan iki kişiden de şikayetçi oldu. Gözaltına alınan iki kişiden, E.V. ve E.E.'nin emniyette çeşitli suçlardan toplamda 12 adet kaydının olduğu belirlendi. Şahısların adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Yorumlar (0)