Manavgat’ta büyük yangın: Bakan Pakdemirli, PKK'yı işaret etti

Antalya'ya bağlı Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangını söndürülmeye çalışılıyor. Yangın yerleşim alanlarına kadar ulaştı, Yeniköy, Kalemler, Ilıca ve Evrenseki mahalleleri boşaltıldı. Bakan Pakdemirli," Biliyorsunuz Hatay'daki yangının nedeni ve sorumluları neredeyse bir senenin ardından belli oldu. Manavgat'taki yangında da böyle bir şey olabilir." dedi.

YAŞAM 28.07.2021, 15:42 29.07.2021, 01:46
Manavgat’ta büyük yangın: Bakan Pakdemirli, PKK'yı işaret etti

Antalya Manavgat Yeniköy Mahallesi’nde çöplük yolunda meydana gelen ve rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde yayılan orman yangını büyüyüp sürerken dumanlar ise kilometrelerce uzaktan görülebiliyor.

Orman yangını söndürülmeye çalışılıyor

Antalya Manavgat’ta meydana gelen orman yangını söndürülmeye çabalanıyor.

Yeniköy Mahallesi’nde ormanlık alanda meydana gelen yangın kısa sürede çevreye yayıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yangının söndürülmesine dair çalışmalara Antalya’nın yanında çevre şehirlerden gelen ekiplerce de destek veriliyor.

Yakın yerleşim yerlerindekiler tahliye edildi

Yangında kimi evler zarar gördü, hayvanlar telef oldu. Yangının olduğu yere yakın yerleşim yerinde bulunanlar ise tahliye edildi.

Bakan Pakdemirli'den açıklama

Bölgeye intikal eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bölgeye intikal ettim. 12.18'de ilk müdahalede bulunuldu. 50 kilometre hızla esen rüzgar ve 37 derece sıcaklıkla karşı karşıyayız. An itibarıyla yangının ilerlemesi ile ilgili tüm veriler elimizde. Ne yazık ki rüzgarın durumu, nem ve diğer etmenler yangının büyümesine yardımcı oluyor. Yangını körükleyecek her çeşit neden şu anda mevcut. 4 mahalle boşaltıldı, gerekirse daha fazla yer de tahliye edilecek. Bir arazözümüz devrildi, şoförümüzün durumu ciddiyetini koruyor. Biliyorsunuz Hatay'daki yangının nedeni ve sorumluları neredeyse bir senenin ardından belli oldu. Manavgat'taki yangında da böyle bir şey olabilir." dedi. 



4 bakandan açıklama

Manavgat'taki büyük yangın hakkında son durumu paylaşan bakanlar, önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Can kaybının olmamasından dolayı mutluyuz. İnşallah da olmaz. Dumandan zehirlenen kişilerin durumu da iyi. Evi, tarım ürünleri ya da serası zarar görenlerin hepsinin telafisini yaparız, hepsini gideririz.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Yangına gecikmeden, tam zamanında müdahalede bulunulmuş. Bu sebeple de yangın turizm bölgelerine ulaşmadı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Evleri tahliye edilen yurttaşların tümünün konaklaması ayarlandı. 700 odamız var ve henüz başvuru yapan olmadı.

Sağlık Bakanı Koca: Manavgat'ta meydana gelen yangından 62 kişi etkilendi. 3'ü yanık, 2'si kırık, 57'si ise dumana maruz kalma nedeniyle tedavi altına alındı.



Soruşturma başlatıldı

Konu ile ilgili açıklama yapan Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, yangınların başladığı ve güzergahındaki yerlerde bulunan kamera görüntülerinin tespiti ile diğer delillerin araştırılmasının süreceği kaydedildi.



Bakan Pakdemirli son durumu paylaştı

Yangın hakkındaki son duruma ilişkin olarak açıklama yapan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Manavgat'taki yangın kontrol altına alınmamakla beraber, çok fazla sayıda odakla mücadele ediliyor olunması işimizi bir hayli zorlaştırıyor. 

Akşam saatlerinde 600 hektar alanın zarar gördüğü söylemiştik. Bunun en 3-4 misline çıkacağını şimdiden görüyoruz.

Yurttaşlar genel itibarıyla akrabalarına dağılmış durumdalar. AFAD'ın veya Kızılay'ın yardımını bekleyen kimse yok.

Yangının çıkış sebebi ile ilgili kolluk kuvvetleri soruşturmalarına devam ediyor, henüz netlik kazanan bir durum yok.

Diğer illerimizdeki yangınlarda 1.904 personel, 476 arazöz halihazırda mücadele ediyor."













































Yorumlar (1)
Ayşd 3 yıl önce
Suriyelilerin yaptı diyemiyorlar tabii