Kemerköy Termik Santrali’ni işleten şirketten açıklama yapıldı 

Muğla’da alevlerin başladığı Kemerköy Termik Santrali’ni işleten şirketten konu ile ilgili açıklama geldi. Şirket, santralin bölgeye tekrar elektrik vermek için çalışmalar yürüttüğünü bildirdi. 

GÜNDEM 05.08.2021, 18:13 07.08.2021, 11:09
Kemerköy Termik Santrali’ni işleten şirketten açıklama yapıldı 

Muğla Milas’ta günler önce çıkan yangın söndürülemeyerek bölgede bulunan ve büyük bir bölgenin elektrik ihtiyacını sağlamakla yükümlü olan Kemerköy Termik Santrali’ne kadar gelmişti. Santralin bahçesinin bir bölümüne yayılan alevlerle birlikte korku dolu anlar yaşanmıştı. Kimilerinin büyük patlamalar yaşanacak dediği kimilerinin ise bir şey olmayacak dediği santrali işleten şirket, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 



Tahliyeler çok önceden başladı 

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre yangın sürecinin en başında, santral içerisinde bulunan yanıcı ve patlayıcı maddelerin tümü tahliye edilmişti. Günler öncesinden dün akşama kadar ise üretim de kademeli olarak durdurulmuştu. Fakat ani bastıran rüzgar ile birlikte alevlerin santrale ulaşmasına engel olunamadı. Durumun bu şekilde ilerleyebileceğini öngören yetkililer, daha alevler santral içine ulaşmadan çalışanlarını tahliye etmişti. Böylelikle 624 çalışan, güvende tutuldu. 



Patlama yaşanmadı 

Şirketten aktarılan patlama açıklaması ise şu şekildeydi: “Santralde, çevreye zarar verecek ya da patlama yapacak herhangi bir unsur bulunmuyordu. Yangının sabah saatlerinde kontrol altına alınmasının ardından ekiplerimiz tarafından santralde yapılan çalışmalara göre yeni bir risk unsuru da tespit edilmedi. Santral içindeki soğutma çalışmaları ise ekipler tarafından devam etmektedir.” 



“Kömürler yanmadı” 

“İlk belirlemelere göre kömür stoklarından yangın sebebiyle herhangi bir azalma, alevlerin herhangi bir şekilde kömürlere etkisi olmadı. Stoklardaki kömürün yandığına ilişkin sosyal medyaya yansıyan haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor.” 



“En kısa sürede bölgeye elektrik verilecek” 

“Santralin bölgeye tekrar enerji vermesi yönündeki çalışmalar ise devam ediyor. En kısa zamanda tüm ünitelerin tekrar devreye alınması sağlanacak. Çeşitli mecralarda yer alan yangının ertelenmediği yönündeki iddialar ise tamamen asılsız olmakla birlikte dezenformasyon amaçlıdır. Yangının söndürülmesi ve kontrol altına alınması için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Karadan olduğu gibi havadan da yangına müdahale edilmiştir. Tüm prosedürler ise zamanında devreye sokulmuştur.” 

Yorumlar (0)