Fahrettin Altun'dan Termik Santral açıklaması: Can kaybı olmaması için önlemler alındı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla’da çıkan yangından etkilenen Termik Santral’e ilişkin yazılı bir açıklama yaptı ve “Durum tespiti için, itfaiye acil müdahale ekipleri tarafından, ilk inceleme santral sahasında yapılmış ve santraldeki ana ünitelerde önemli bir hasar yaşanmadığı anlaşılmıştır” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 05.08.2021, 07:52 06.08.2021, 09:21
Fahrettin Altun'dan Termik Santral açıklaması: Can kaybı olmaması için önlemler alındı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen orman yangınından etkilenen Kemerköy Termik Santrali’ne ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Bölgede kontrol sağlandı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla Milas’ta süren orman yangınında, 4 Ağustos 2021 sabahından itibaren havadan ve karadan gerçekleştirilen yoğun müdahalelerle alevlerin, Kemerköy Termik Santrali’ne sıçramasının önlendiğini, kara tahkimatı, yoğun hava müdahalesi ve diğer tedbirlerle öğleden sonra 15.00’de kadar bütün bölgede yangına ilişkin kontrolün sağlandığını açıkladı. 

“Yangın, akşamüstü santralin bazı bölgelerine sıçradı”

Saat 15.00’dan itibaren rüzgarın hızının 60 kilometreye çıkması nedeniyle yangının yeniden başladığını, bunun da karadan ve havadan müdahalelerle önlendiğini bildiren Altun, “Fakat; akşamüstü alevler, santralin bazı bölgelerine sıçramıştır. Konunun uzmanları tarafından olayın, bu aşamaya gelebileceği önceden öngörüldüğü için kontrollü şekilde santral devre dışı bırakılmış ve personelin geçici tahliyesi ivedilikle yapılmıştır. Santrali tehdit eden yangının ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, konuyu hassas bir şekilde takip etmektedir” sözlerine yer verdi.

İtfaiye ekiplerinin ilk incelemelerinde, santralde bulunan ana ünitelerde büyük bir hasar meydana gelmediğine dikkat çeken Altun şunları aktardı:

“İlk andan itibaren bölgedeki 3 bakanımız da tesisin yöneticileri ile beraber yaşanan gelişmeler dolayısıyla tahliye kararı almış ve tahliyenin tamamlanmasından sonra santralden ayrılmışlardır. Tahliyeden sonra durum tespiti için; itfaiye acil müdahale ekipleri tarafından ilk inceleme santral sahasında yapılmış ve santralde bulunan ana ünitelerde büyük bir hasar meydana gelmediği anlaşılmıştır. Şu an, santral sahasında ekipler tarafından soğutma ve inceleme işlemleri ile tüm emniyet önlemleri alınmaya devam edilmektedir. Soğutma işlemleri, sabah saatlerinde karadan ve havadan devam edecektir. Yangın bölgesinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gereken bütün adımlar atılmıştır.”

Yorumlar (0)