Yangınlarda son durum: 180 orman yangını kontrol altında…

Ülkemizde birçok ilde günlerdir süren orman yangınlarının 180’i kontrol altına alındı. 5 şehirde 12 noktada ise söndürme çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 05.08.2021, 18:18
Yangınlarda son durum: 180 orman yangını kontrol altında…

Ülke genelindeki yangın söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bakan Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, orman yangınlarıyla mücadele konusunda gelinmiş olan son duruma dair bilgiler paylaştı.

Buna göre son 9 gün içerisinde toplamda 38 ilde 180 orman yangınının kontrol altına alındığı kaydedildi.

Antalya’da 2, Muğla’da 7, Denizli, Isparta ve Aydın’da ise birer yangının sürdüğünün ifade edildiği infografiği paylaşmış olan Pakdemirli şu ifadeleri kullandı:

“Son 9 gün içerisinde 38 şehirde 180 orman yangını kontrol altına alındı. ‘Ormanın Kahramanları’nın 5 şehirde toplamda 12 tane orman yangınını kontrol altına almaya yönelik çalışmaları büyük bir özveriyle sürüyor.”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin paylaşmış olduğu infografikte, Muğla’nın, Milas, Seydikemer, Yılanlı, Kavaklıdere, Köyceğiz ve Marmaris, Isparta’nın Sütçüler, Denizli’nin Güney, Aydın’ın Karacasu ve Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçesindeki söndürme çalışmaları sürüyor.

Orman yangınlarında şehir şehir son durum:

Muğla:

Muğla Milas’ta Kemerköy Termik Santrali’nin tel örgülerine dek yaklaşmış olan orman yangını kontrol altına alındı.

Muğla Marmaris’te orman yangınlarına müdahaleyi sürdüren işçilerin yer aldığı arazözün devrilmesi neticesinde 4 işçi yara aldı. İşçilerden 2 tanesinin ayakta tedavisi yapılırken diğer 2 işçiyse tedavileri sonrası taburcu edildi.

Kavaklıdere’de başlayarak Menteşe’ye dek ulaşan yangının ise kontrol altına alınma çalışmaları sürüyor.

Antalya

Alanya, İbradı, Akseki ve Manavgat ilçelerinde ise yangınlar devam ediyor. Karaisa, Susuzköy, Alara, Güzelbağ ve Bayır mahallelerindeki yangınlara ise karadan ve havadan müdahale devam ediyor.

Gündoğmuş’taki orman yangınlarının kontrol altına alınmış olduğu bölgelere tedbiren tahliye edilmiş olan vatandaşlar ise dönüşlerine devam ediyor.

Aydın

Aydın Karacasu’da 3 gün öncesinde başlayan yangınlar devam ediyor. Yüzlerce vatandaş, yangını söndürme çalışmalarına destek veriyor. Öte yandan çok sayıdaki su tankerleri, arazöz ve beton mikserleriyle katkı verilirken, bölge halkı ise ellerine almış oldukları kazma ve küreklerle çalışmaları sürdürüyor.

Isparta

Isparta Sütçüler’de başlayan orman yangının kontrol altına alınması maksadıyla çalışmalar sürdürülüyor.

Denizli

2 Ağustos tarihinde Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı olan Türlübey mevkisinde, 3 Ağustos tarihinde Tavas ilçesine bağlı Pınarlık mevkisinde ve dün ise Buldan Karaköy mevkisinde çıkmış olan orman yangınları bütünüyle kontrol altına alındı.

Denizli’nin Güney ilçesindeki yangınlara ise müdahale devam ediyor.

Yorumlar (0)