Kahire’den Türkiye açıklaması: İkili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

Mısır-Türkiye hattında oluşan olumlu diyalog atmosferinin ardından Kahire yönetiminden Türkiye ile ikili ilişkilerin geliştirilmek istendiği yönünde bir açıklama geldi.

GÜNDEM 12.04.2021, 16:30 13.04.2021, 11:01
Kahire’den Türkiye açıklaması: İkili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

Bir süre önce Akdeniz, Katar ve Libya gelişmeleri ile gerilen ikili ilişkilerin ardından peş peşe verilen olumlu diyalog mesajlarına Mısır tarafından bir yenisi daha eklendi.

Çavuşoğlu’nun telefon görüşmesi kapıyı araladı

Nisan ayında Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi arayan ve Ramazan ayı dolaysıyla tebrik mesajlarını ileten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu yaklaşımın ardından iki ülke arasındaki ilişkiler noktasında yeniden olumlu bir atmosfer yaratılmış oldu.

Türkiye ile Mısır arasındaki diyalogu yorumlayan Şukri, iki tarafında çıkarına olacak şekilde ilişkilerin geliştirilebileceğini söyledi.

"Türkiye’nin söylemleri umut verici"

Türkiye tarafının söylemlerinin ikili ilişkilerin geleceği açısından umut verici olduğunu ifade eden Şukri, Çavuşoğlu‘nun telefonuna yönelik sorulan bir soruya ise son dönemde Ankara’nın sergilediği jest ve açıklamaların takdir edildiğini belirtti. 

İki ilişkilere yeni bir boyut kazandırma aşamasına geçmeye önem verdiklerini kaydeden Şükri, Ramazan ayı münasebetiyle Çavuşoğlu ile telefonda kutlama çerçevesinde bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“İkili ilişkilerin geliştirilmesinde istekliyiz”

Mısır yönetiminin ikili ilişkilerin geliştirilmesi bağlamında istekli olduğuna vurgu yapan Şükri, tüm bunların Ankara’nın yaptığı açıklamalar üzerine geliştiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)