Mevlüt Çavuşoğlu'ndan 'Türkiye-Mısır ilişkileri' ile ilgili önemli açıklama

Katar ziyaretinden dönen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye - Mısır ilişkileri ile ilgili gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 12.03.2021, 11:26 12.03.2021, 18:05
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan 'Türkiye-Mısır ilişkileri' ile ilgili önemli açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikaya ilişkin özellikle Mısır ile ilişkiler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye - Mısır ilişkileri normalleşme yolunda

Katar ziyaretinin dönüşünde uçaktaki gazetecilerin sorularına cevap veren Mevlüt Çavuşoğlu, belirlenen yol haritası kapsamında hareket edileceğini ve bu kapsamda ön koşulsuz görüşmeler yapılacağını açıklarken, Mısır’dan bize karşı son dönemde olumlu mesajlar gelmeye başladığını açıkladı. Mısır ile ilişkilerin normalleşmeye başladığına da dikkat çeken Çavuşoğlu, 2013’te en alt seviyeye inen Türkiye - Mısır ilişkilerinin uzun bir aranın ardından diplomatik düzeyde başladığını belirtti.

Diplomatik düzeyde temaslar başladı

Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinde herhangi bir şartın öne sürülüp sürülmediği sorusuna ise:

"Mısır tarafından herhangi bir ön koşul gelmedi. Bizden de herhangi bir ön koşul şu anda söz konusu değil. Ama yıllarca ilişkiler sorunlu olduğunda bir günde hiçbir şey olmamış gibi hareket etmek de o kadar kolay olmuyor, birtakım güven eksiklikleri olabiliyor. Yavaş yavaş görüşerek, bir yol haritası belirleyerek ve o konularda adım atarak olur bu işler. Bu normal, iki tarafta da olabilir. O nedenle belli bir strateji çerçevesinde görüşmeler oluyor. Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız olduğu gibi diplomatik düzeyde de temaslarımız başladı."



 

Yorumlar (0)