Akar'dan Sisi ve Miçotakis'e cevap!

"MEB'i genişleteceğiz" diyen Yunan Başbakan Miçotakis ile "Hep yanınızda olacağız" diyen Mısır cuntabaşısı Sisi'ye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan cevap geldi.

GÜNDEM 12.11.2020, 11:22
Akar'dan Sisi ve Miçotakis'e cevap!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi dün Atina'ya yaptığı resmi ziyaretinde Yunanistan'a "Hep yanınızda olacağız" mesajı vermiş, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise Atina ve Kahire yönetimlerinin, Doğu Akdeniz için imzaladığı kısmi MEB (Münhasır Ekonomik Bölge) anlaşmasını genişletme üzerinde mutabık olduğunu açıklamıştı.

Sisi ve Miçotakis'e Doğu Akdeniz cevabı

Atina ve Kahire'nin MEB genişletme kararını zikretmeden cevap veren Türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz’de Türkiye'yi Antalya körfezine, Ege Denizi’nde ise karasularına hapsetme çabalarına karşı durmakta azimli ve kararlılıklı olunduğu vurgusu yaparak, Türkiye'nin hiçbir ülkenin hakkında ve toprağında gözü olmadığını, aynı şekilde hiçbir ülkeye de Türkiye'nin hakkını çiğnetmeyeceğini hatırlattı. Millî Savunma Bakanı Akar, "Şehit oluruz, gazi oluruz fakat hiçbir oldubittiye müsaade etmeyiz" dedi.

Dağlık Karabağ

Bakan Hulusi Akar, Dağlık Karabağ'da ateşkese riayet edilip edilmediğinin kontrolü ve denetimi konusunda Türkiye'nin anlaşmanın uygulanışını takip etmek ve denetlemek amacıyla ortak barış gücünde bulunacağını ifade etti.

FETÖ ile mücadele

FETÖ ile mücadele konusuna da değinen Bakan Akar, 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı sebebiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) toplam 20.571 personelin ihraç edildiği bilgisini verdi.

S-400 sistemi

Bazı Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyelerinde Rus S-300 hava savunma sisteminin bulunduğunu anımsatan Hulusi Akar, NATO İttifakı içinde bazı ülkelerin S-300 füze sistemini aktif olarak kullanmaları gibi Türkiye'nin de S-400 hava savunma sistemi aynı şekilde kullanacağını bildirdi.

Akar, Türkiye'nin tedarik ettiği S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin kontrol ve hazırlıklarının planlandığı biçimde sürdüğü bilgisini de paylaştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin teknik bağlamda S-400 ve F-35’lerin uyumluluğu hususunda çekincelerini değerlendirmeye hazır olduklarını ve ortak çalışma grubu teklifinin hâlen geçerli olduğunu belirten Akar, daha önceki açıklamalarında Türkiye'nin S-400 sistemini test etmesine gelen tepkilere cevaben, NATO ve AB üyesi Yunanistan'ın S-300 sistemlerini aktif olarak kullandığını hatırlatmıştı.

Operasyonlar

Millî Savunma Bakanı, terör örgütlerine yönelik operasyonlar hakkında da öz bir bilgi verdi. Akar; kara, deniz ve hava olmak üzere tüm operasyon bölgelerinde, tüm birliklerde faaliyetlerin Covid-19 salgınından etkilenmeyecek şekilde, tam da planlandığı gibi başarıyla sürdüğünün altını çizdi.

Yorumlar (0)