Mısır'ın iki numarası Erdoğan'a teşekkür etti

Başbakan Medbuli, "Sayın Erdoğan'a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığı'nda ortaya koyduğu gayretlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

DÜNYA 08.04.2021, 22:06
Mısır'ın iki numarası Erdoğan'a teşekkür etti

Mısır Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatının 10. Zirve Toplantısı'na iştirak eden Başbakan Medbuli, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi temsilen bir konuşma yaptı.

"Sayın Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum"

Medbuli, Mısır'ın ortak hedef ve çıkarlara ulaşmak için D-8 Teşkilatı arasındaki iş birliğini kuvvetlendirmeye önem verdiğini dile getirdi. Mısır Başbakanı Medbuli, "Sayın Erdoğan'a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığı'nda ortaya koyduğu gayretlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

"D-8'i önemsiyoruz"

Ülkesinin, ortak çıkar alanlarındaki iletişimleri güçlendirmek ve mevcut istisnai şartlar altında artış gösteren zorluklarla mücadele için halihazırdaki ve gelecekteki iş birliğini kuvvetlendirmek maksadıyla örgütün çalışmalarına iştirak etmeye büyük önem verdiğini dile getiren Medbuli, "Bu büyük sıkıntılar, çevresel, sosyal ve ekonomik yönler de dahil olmak üzere kalkınma hususlarını öne çıkardı ve hızlı bir şekilde toparlanmaya olanak sağlayabilecek ekonomik sektörlerin önemini anlamanın yanı sıra insani sermayeye yatırımda bulunmanın önemini de gözler önüne serdi." sözlerini sarf etti.

Bu iş birliğini hedeflenen ufuklara taşımak için her zamankinden daha çok toplu gayret göstermenin gerekli olduğunu vurgulayan Medbuli, "Dünya ile toplam ticaretimizin yalnızca yüzde 7'lik dilimini meydana getiren üye devletler arasındaki ticaretin teşvikine özel önem vermek lazım." dedi. 

10. Zirve Toplantısı'na Erdoğan da katılmıştı

Ev sahipliğini Bangladeş'in yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile çevrim içi olarak düzenlenen D-8 Teşkilatının 10. Zirve Toplantısı'nda '2020-2030 D-8 10 Yıllık Yol Haritası' kabul görmüş ve toplantıya dair bildiri yayımlanmıştı.

Türkiye, Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya, Mısır ve Pakistan'dan oluşan D-8 ülkeleri, bugün gerçekleştirilen zirvede kabul edilen D-8 10 Yıllık Yol Haritası ile teşkilatı daha gelişmiş ve güçlü hale getirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)