Cumhurbaşkanı Aliyev, “Askeri Ganimet Parkı” açılışını yaptı 

Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan ordusundan “ganimet” adı altında ele geçirdikleri eşyaların sergileneceği “Askeri Ganimet Parkı” açılışını yaptı. 

GÜNDEM 12.04.2021, 16:51 13.04.2021, 13:01
Cumhurbaşkanı Aliyev, “Askeri Ganimet Parkı” açılışını yaptı 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün Bakü’de, “Askeri Ganimet Parkı” isimli bir sergi alanının açılışını yaptı. Hem park hem de sergi alanı olan bu yerde, İkinci Dağlık Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan ordusunun, Ermenistan askerlerinden ele geçirdikleri askeri araçlar sergilenecek. 



Azerbaycan ordusunun “ganimet” adı altında adlandırdığı sergi eşyaları, Azerbaycan ordusunun ve milletinin zaferini temsil etmesi açısından oldukça önemli.

Zaferden sonra yapım emri verildi



Açılış sırasında park yetkililerinden bilgi alan Aliyev, Azerbaycan ordusunun Ermenistan karşısında zafer kazanmasının ardından park kurulması emrinin derhal verildiğini, park bünyesinde ayrıca Zafer Müzesi ve Vatan Savaşı Anıt Kompleksi’nin de yer aldığını belirtti.



Ocak ayında temeli atılan bu kompleks, 5 hektarlık bir alanda oluşturuldu. Gerek park içindeki sergi alanında gerekse müze içerisinde 300’den fazla askeri eşya ve yaklaşık 150 adet askeri araç sergileniyor. Araçlar arasında uçaksavar, füze sistemleri, boy boy silahlar, tank, topçu bataryası, nakliye aracı ve çeşitli askeri araçlar bulunuyor.



Kompleks içerisinde bulunan “Karabağ Azerbaycan’dır!” yazısı ise tüm eşyalardan daha dikkat çeker boyutta. Bunun sebebi de bu yazının, savaş sonrasında Azerbaycan’ın Bakü’de düzenlediği askeri geçiş töreninde yer alan Ermeni ordusuna ait 2 bin askeri aracın plakalarından oluşturulmuş olması. 

Müze içerisinde ayrıca Ermenistan’ın Şuşa’ya fırlattığı ”İskender-M” isimli füzenin kalıntıları da bulunuyor. 

Yorumlar (0)