Sisi, basını uyardı: Erdoğan'a saldırmayın!

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'den ülke basınına net bir uyardı geldi. Sisi, ülke basınından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yapılan haberleri azaltmasını istedi. 

DÜNYA 16.10.2020, 10:45 16.10.2020, 10:48
Sisi, basını uyardı: Erdoğan'a saldırmayın!

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülke basınını Türkiye konusunda uyardı.

Alınan bilgiye göre, Abdulfettah es-Sisi, ülke basınına "Türkiye hakkındaki eleştirilerin ve tepkilerin azaltılmasına" yönelik talimatta bulundu. 

Türkiye konusunda alınan bu kararın gerekçesi olarak da "Mısır ve Türkiye'nin, Libya meselesinde anlaşmaya yakın olması" olarak değerlendirildi. 

Sisi yönetiminin, ülke basınından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yapılan haberleri azaltmasını istediği öğrenildi. 

Söz konusu talimat, iki ülkenin istihbaratları arasında görüşmelerin gerçekleştirildiği bir süreçte geldi. 

Erdoğan: İstihbarat kuruluşları görüşüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan MEB (Münhasır Ekonomik Bölge) anlaşmasının ardından bir açıklamada bulunmuştu.

Erdoğan, Mısır'ın, istihbarat kuruluşu aracılığıyla Türkiye'nin istihbarat kuruluşuna farkı şeyler söylediğini kaydetmişti.

İki ülkenin istihbarat kuruluşlarının görüşmeleri sürdürdüğünü aktaran Erdoğan, Mısır ve Türkiye halkının birbirlerine olan bakış açılarının Yunanistan halkından çok daha farklı olduğunu söylemişti.

Erdoğan, geçmişten gelen değerleri Mısır yöneticilerinin de fark etmesi gerektiğini belirterek, söz konusu süreçte Suudi Arabistan'ın da yanlış hamlelerde bulunduğunu ifade etmişti.

Geçen ay da bu konuda açıklama yapan Erdoğan, Türkiye ile Mısır arasında istihbari görüşmeler yapılması için hiçbir engelin bulunmadığını ancak Yunanistan ile yaptıkları anlaşmanın üzücü olduğunu aktarmıştı.

Kalın: Türkiye olumlu bakar!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mısır'ın bölgesel meselelerde olumlu bir gündem belirlemesi halinde Türkiye'nin de buna karşılık vereceğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Doğu Akdeniz, Filistin ve Libya meselelerinde Mısır ile beraber hareket etme ışığının doğması halinde Türkiye'nin buna pozitif bir şekilde yaklaşacağını aktarmıştı.  

Yunan için hayal kırıklığı olabilir

Uzmanlar, Türkiye ile Mısır arasında imzalanabilecek bir MEB (Münhasır Ekonomik Bölge) anlaşmasının, Yunanistan'ı hayal kırıklığına uğratabileceğini ifade ediyor.

Söz konusu anlaşma ile Yunanistan'ın Doğu Akdeniz meselesindeki tüm tezlerinin sona erebileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)