İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kritik veriyi açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, COVID-19 salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, İstanbul için, 'Hedef mavi kategori.' derken, aşılamada 65 yaş üzeri vatandaşlarda oranın yüzde 68 seviyesinde olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 13.03.2021, 20:21 13.03.2021, 21:25
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kritik veriyi açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, gerçekleştirdiği açıklamada, "2 Mart tarihinden itibaren başlayan yeni süreçte kentimiz ve diğer bütün şehirlerimizde iyi neticeler alacağımıza inancımız tam. Hedefimiz mavi kategori. O da olacak." ifadelerine yer verdi.

Vali Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Duamız, dileğimiz tedbirlere hep birlikte uyarak, kendi nefsimizle, kendimizi önemseyerek güzel bir netice almak. 2 Mart tarihinden itibaren başlayan süreçte kentimiz ve diğer bütün şehirlerimizde iyi neticeler alacağımıza inancımız tam. Hedefimiz mavi kategori. O da olacak."

"Yüzde 68"

"65 yaş ve üzerinde olan büyüklerimizde aşı oranı 12 Mart itibarıyla yüzde 68 seviyesinde. Bunu hep birlikte başardık. Bunu tabii ki yeterli görmüyoruz. Biz en büyük risk kategorisinde yer alan 65 yaş üzeri büyüklerimize, 'Lütfen aşı yaptırın.' diye diretmedik. Bu olay tamamen gönüllülük esasına göre gerçekleştiriliyor. Tabii biz rica ediyoruz, kendi iyilikleri ve toplumun iyiliği için bir an evvel aşı yaptırsınlar."

Yorumlar (0)