İzmir’de ‘kırmızı kod’ uyarısına rağmen ürküten yoğunluk

Pozitif vaka sayılarının yüzde 50 oranında artış gösterdiği İzmir’de, sahillerde gözlenen ciddi seviyedeki yoğunluk korkuturken, kentin renk kodu turuncudan kırmızıya dönmek üzere.

GÜNDEM 13.03.2021, 20:42 14.03.2021, 14:00
İzmir’de ‘kırmızı kod’ uyarısına rağmen ürküten yoğunluk

COVID-19 haritasında turuncu rengi ile yüksek riskli kentler arasında bulunan İzmir’de, tekrar yükselişe geçen pozitif vakalar, kentin renk kodunun kırmızıya yaklaşmasına neden oldu. Kısıtlamasız olarak geçen ikinci cumartesi gününde de hafta sonu tatilini fırsat bilen yurttaşlar, şehrin sahillerine, işlek meydan ve caddelerine akın etti. İzmir’in en işlek noktalarından biri olan Kordon'da, yurttaşların korkutan yoğunluğu dikkatlerden kaçmadı. Bazı vatandaşlar deniz kenarında yürümeyi tercih ederken, kimileri ise kafelerde veya çimenlerde oturdu.



Zabıtalar anons yaptı

Sosyal mesafe kuralına zaman zaman riayet edilmediğinin gözlendiği Kordon'da, kimi yurttaşların maske takmadığı da gözlerden kaçmadı. Diğer yandan, kalabalık bölgelerde devriye gezen belediye ekipleri, yurttaşlara kuralları uyulması hususunda uyarıcı anonslar yaptı.



Vali Köşger: Kırmızı koda geçiyoruz...

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklama ile pozitif vaka sayısının yüzde 50 oranında artış gösterdiğini ve İzmir’in turuncu koddan kırmızı koda geçmek üzere olduğunu duyurmuştu.















Yorumlar (0)