İçişleri Bakanlığı harekete geçti: Özdağ hakkında suç duyurusu!

İçişleri Bakanlığı, son dönemde göçmen sorunu ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. 

GÜNDEM 11.05.2022, 17:35 12.05.2022, 15:49
İçişleri Bakanlığı harekete geçti: Özdağ hakkında suç duyurusu!

Göç İdaresi Başkanlığı ile ortak bir çalışma yürüten İçişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, ilgili belge ve dokümanları hazırlayarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na teslim etti. 

Sosyal medya paylaşımları da suç duyurusunda yer aldı
 
Hazırlanan dosyada, Zafer Partisi lideri Özdağ’ın basında yer alan açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları da yer aldı. Suç duyurusunda, “Sığınmacılar üzerinden toplumsal huzur ve barış ortamına zarar verilmek istenmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

“Bu söylemlerin, demokratik değerlerle uyuşmadığı, toplumsal barışı hedef aldığı ve kamu güvenliğine zarar verdiği ortadadır”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na verilen suç duyurusu metninde, “Ümit Özdağ tarafından konu hakkında yapılan açıklamalar, toplumu yabancı şahıslara karşı öfke ve tahrike teşvik etmektedir. Bu söylemlerin, demokratik değerlerle uyuşmadığı, toplumsal barışı hedef aldığı ve kamu güvenliğine zarar verdiği ortadadır” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)