Özdağ, bakanlığa gitmek istemişti… Bahçeli: Küstah bir kumpas

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmek üzere bakanlığa gitmek istemesini yorumlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Küstah bir kumpas, çirkin bir tezgah ve nafile bir çırpınış” ifadelerini kullandı.

SİYASET 06.05.2022, 16:40 08.05.2022, 09:40
Özdağ, bakanlığa gitmek istemişti… Bahçeli: Küstah bir kumpas

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki gerilim, siyaset gündeminin ilk maddesi olmaya devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sabah saatlerinde Süleyman Soylu ile görüşmek için İçişleri Bakanlığı’na giden ancak polisler tarafından girişine izin verilmeyen Özdağ’ın bu girişimi hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

“Vaka-i adiyeden bir durum olarak görülemez”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Sayın bakanımızın ve bakanlığımızın bu şekilde hedef haline getirilmesi, saat 11 itibariyle bakanlık ve etrafındaki bölgede böylesine bir yığınağın meydana gelmesi vaka-i adiyeden bir durum olarak görülemez. Bu küstah bir kumpas, çirkin bir tezgah ve nafile bir çırpınıştır” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye’miz, iç karışıklık iklimine itilmek istenmektedir”

Türkiye’yi kaos ve kargaşa ortamına sürüklemek isteyenlerin olduğunu dile getiren Bahçeli, “Amacı belli olmayan, meşrebi bozuk, derdi kaos çıkarmak olan karanlık odaklar vasıtasıyla ülkemiz karanlık bir belirsizliğe sürüklenmek istenmektedir. Türkiye’miz, iç karışıklık iklimine itilmek istenmektedir. Dış telkinler eşliğinde ülkemize adeta meydan okunmaktadır” şeklinde konuştu. 

“Herkes için küçümsenmeyecek bir tehdit”

“Halkımız, yaşananları endişe içinde izlemektedir” diyerek sözlerine devam eden Bahçeli, “Kimlere hizmet ettiği malum olan menfur zihniyetlerin, siyaseti kendilerine kamufle ederek sokak ağzına heves etmeleri, bu yöntemleri izleyerek de halkımızın huzur ortamını bozma girişimleri herkes için küçümsenmeyecek bir tehdittir. Ülkemizin terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğü bu süreçte, milli güvenliğimizi korumakla görevli kişi ve kurumların bu tarz kabul edilemez polemiklerin odağı haline getirilmesi alçakça düşünülmüş bir komplodur” dedi.

“Herkes yerini de sınırını da bilmeli”

Türkiye’nin terörle mücadele faaliyetlerinde Süleyman Soylu’nun büyük payı olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Ülkemizin bu beladan kurtulması adına büyük bir özveri ile çalışan devlet adamlarımızı, terör örgütünden farksız bir ağızla hedef almak, tarih nezdinden affedilemez bir suçtur. Kimse terbiyesizce davranmasın. Herkes yerini de sınırını da bilmeli. Başta Sayın Süleyman Soylu olmak üzere terörle mücadele konusunda büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarını sürdüren herkese milletimizin desteği tamdır. Bu saygıdeğer isimleri kimler hakaretle ağızlarına almışsa, topunu şiddetle kınıyoruz, bundan sonra da kınayacağımız şüphe götürmez bir gerçektir” ifadelerini kullandı. 

“Kural tanımaz yöntemlere başvuranlar, ateşle oynamakta olan birer provokatörlerdir”

Bahçeli, açıklamalarının son bölümünde şunları kaydetti:
“Türkiye Cumhuriyeti devletinin İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’dur. Bakanlığımız önünde seviyesiz görüntüler ortaya çıkmıştır. Bu görüntüler çerçevesinde magandalık yapanlar, kural tanımaz yöntemlere başvuranlar, ateşle oynamakta olan birer provokatörlerdir. Halkımız, ‘Soylu’ duruşu çok iyi görmektedir. Lekeli iftiracıların da kim olduğunu bilmektedir. Biz herkesin ederini de ciğerini de çok iyi biliriz. Gereksiz konularla, sipariş amaçlarla Türkiye Cumhuriyeti’ne cephe açıp malum örgütlerin umudu haline gelenlere bu kutsal vatanı heba ettirmeyiz.”

Yorumlar (0)