Muharrem İnce: Göç konusunda herkesin kafası karışık

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Hatay’da gerçekleştirdiği ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Sığınmacılar konusuna değinen İnce Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğunu, komşusuna yardım edeceğini ancak her şeyin bir zamanı olduğunu dile getirdi. İnce Cumhurbaşkanı olması halinde ise Esad ile barışarak Suriyelileri geri göndereceğini açıkladı.

GÜNDEM 11.05.2022, 17:44 12.05.2022, 15:50
Muharrem İnce: Göç konusunda herkesin kafası karışık

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ziyaretleri kapsamında Hatay’a geldi. İnce Hatay’da basın mensupları ile bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğunu ve komşusunda bir problem olması halinde yardım edeceğini belirten İnce sözlerine şu şekilde devam etti:

Göç konusunda hem iktidarın hem de muhalefetin kafası oldukça karışık. Benim açıklamalarım ise oldukça net. 2012 yılından beri bu meselenin başımıza bela olacağını söylüyorum ve hala aynı noktadayım. Bunu bir beka sorunu olarak görüyorum ve bunun çözümü ise oldukça basit. Esad’la barışmak çünkü başka bir yöntem yok. Benim cumhurbaşkanlığımda bu süreç hızla ele alınacak. Şam’a büyükelçi atayarak Suriyelileri göndereceğim. Sınırlarımızdan geçmelerine kim müsaade ediyorsa da hesap verecek. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet yardıma ihtiyacı olduğunda komşusuna yardım eder. Ancak her şeyin bir sınırı ve zamanı var. Sığınabilirler yardım da ederiz ancak göndereceğiz.

“Millet mutlaka yeni bir seçenek arayacaktır”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50 + 1 oy almayı hedeflediklerini belirten İnce sözlerine şu şekilde devam etti:

Zafer bilinmez, sefere çıkılır. Biz doğruları söylediğimize inanarak ilkeli bir şekilde siyaset yapmaya devam ediyoruz. Duruşum oldukça netti. Yepyeni bir parti gerçekten bir şey başarabilir gibi düşüncelere kapılanlar var ancak bunun çok örnekleri var. Şu anki muhalefet hiçbir şey üretmeme üzerine kurulu o yüzden millet mutlaka yeni bir seçenek arayacaktır.

Yorumlar (0)