Gerilim sürüyor: Ümit Özdağ'dan Devlet Bahçeli'ye "Meşrebi bulanık" cevabı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile polemiğinin ardından bazı kesimlerden tepki, bazı kesimlerden ise destek alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sert sözlerle kendisine yüklenen MHP lideri Bahçeli'ye yanıt verdi. Bahçeli’nin, "Meşrebi bulanık" ifadelerine yanıt veren Özdağ, Bahçeli'nin, kendisi ile ilgili böyle bir ifade kullanamayacağını belirtirken, “Meşrebim çok açıktır, Sayın Bahçeli, meşrebi bulanık olan kişiyi 2 dönem boyunca vekil yapmaz” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 07.05.2022, 10:02 07.05.2022, 17:53
Gerilim sürüyor: Ümit Özdağ'dan Devlet Bahçeli'ye "Meşrebi bulanık" cevabı

İçişleri Bakanı Soylu, mülteciler ile ilgili sert çıkışlarıyla gündem olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, sert sözler kullanmış, "İnsan yerine, adam yerine koymam." sözleriyle yüklenmişti. Özdağ ise dün İçişleri Bakanlığı binasına gitmek istemiş fakat polis engeliyle karşılaşmıştı.

Bahçeli’den Özdağ’a: “Meşrebi bulanık”

Türkiye'nin gündemine oturan gerginliğin ardından MHP lideri Bahçeli de bir açıklama yapmış ve Ümit Özdağ ile ilgili "meşrebi bulanık" sözlerini kullanmıştı. Bahçeli'nin bu sözlerine, bir televizyon programına katılarak cevap veren Özdağ, çarpıcı açıklamalar yaptı.

“Meşrebim açık”

MHP liderinin kendisi ile ilgili açıklamalarına cevap veren Özdağ, "Benimle ilgili meşrebi bulanık demez. Denmemesi lazım. Çünkü ben Ümit Özdağ, Sayın Bahçeli'nin adaylık açıklamasını yazan kişiyim. Babam vefat etmeden önce ağır beyin kanaması sebebiyle yoğun bakımdayken ziyaret etmesine müsaade edilen iki kişi var. Biri Bahçeli, diğeri benim. Meşrebim çok açıktır. Meşrebi bulanık kişiyi, sayın Bahçeli 2 dönem vekil yapmaz." sözlerini kullandı.

Kredi kartlarının takip edildiğini ve telefonlarının dinlendiğini belirten Özdağ, bunun bilgisini, yetiştirdiği istihbaratçılar ve polislerden aldığını dile getirdi.

"Hepsi, telefonlarımı dinliyor. Her hareketimi takip ediyorlar." sözlerini kullanan Özdağ, "Nereden biliyorsunuz?" sorusuna, "Türkiye’de istihbaratçı ve polis yetiştirdim. Bu insanlar beni seviyor, bana güveniyorlar. Bana bilgi veriyorlar" açıklamasını yaptı.

Bahçeli ne demişti?

Özdağ-Soylu gerilimiyle ilgili açıklamalar yapan Devlet Bahçeli, yaşananların ardından yaptığı açıklamada şu sözleri kullanmıştı:

"Türkiye'miz meşrebi buruşuk, maksadı bulanık, meselesi bunalım çıkarmak olduğu bilinen müflis odaklar yoluyla kargaşa ve kavga iklimine sokulmak ve karanlık bir ortama sürüklenmek istenmektedir. Sayın İçişleri Bakanımızın hedef alınması, saat 11 randevusuyla bakanlık binasına yığınak yapılması, vaka-ı adiyeden bir olay gibi görülemeyecektir. Bu bayağı bir tezgah, pis bir kumpas, beyhude bir çırpınış ve küstah bir tertiptir. Kimse terbiyesizlik yapmasın, herkes yerini ve sınırını bilsin."

Yorumlar (0)