Halil Falyalı cinayetinde yeni detay: Her adımı haber verilmiş

KKTC’de öldürülen iş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş cinayeti hakkında soruşturma devam ederken KKTC ve Türkiye Cumhuriyet polisinin iş birliği içerisinde ilerlemesi, kısa sürede önemli ayrıntıların ortaya çıkmasına vesile oluyor. Ortaya çıkan son detaylara göre Halil Falyalı’nın bulunduğu adresten çıkışı, aracına gitmesi ve hatta yola çıkmasına kadar olan süreç dakika dakika haber verilmiş.  

GÜNDEM 18.02.2022, 13:05 18.02.2022, 18:22
Halil Falyalı cinayetinde yeni detay: Her adımı haber verilmiş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren iş insanı Halil Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş’a 8 Şubat akşamında Girne’deki Çatalköy mevkiinde pusu kurulmuştu. 2 farklı noktadan kurulan pusuda çapraz ateşe tutulan araçtaki Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken Falyalı’nın vücuduna ise 16 kurşun isabet etmiş ve iş insanı derhal hastaneye kaldırılmıştı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Falyalı, kurtarılamamıştı.  

KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti birlikte hareket ediyor 

Yaşananlar üzerine Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerde ve KKTC genelinde soruşturma başlatılmıştı. İlk gözaltı İstanbul’da gerçekleşmiş ve önce 3 sonrasında yine 3 kişi gözaltına alınmıştı. İki ülkenin birlikte yürüttüğü soruşturma kapsamında önemli ayrıntılar birbiri ardına ortaya çıkmıştı.  



4 araçla 2 farklı noktada pusu kuruldu 

Saldırganların 4 araçla saldırı noktasına geldiği ve 2’ye ayrılarak 2 farklı noktada pusu kurduğu ortaya çıktı. Halil Falyalı’nın bulunduğu adresten ayrılması, aracına binmesi ve yola çıkması ise dakika dakika pusu kuruculara haber verilmişti. Öğrenildiğine göre Falyalı’nın geçeceği güzergahta güvenlik kameralarının bulunmadığı bir yolda bekleyen kişilerden 3’ü önce araca tabancayla toplam 4 el ateş etmiş ve sonrasında kalaşnikof tüfekler devreye girmiş. 

Çevredeki güvenlik kameraları saatlerce tarandı 

Olay yerinde güvenlik kamerası olmaması sebebiyle yola yakın yerlerdeki güvenlik kameraları didik didik tarandı. Polisler, saldırganlardan biri olan Ö.T.’nin bir otel önüne araçla geldiğini, araçtan inip eldivenlerini en yakındaki çöpe attığını belirledi. O eldivenlere kolayca ulaşan polis, barut izlerini tespit etti.  



Saldırganların kullandığı otomobiller kiralanmış 

Otomobiller hakkında araştırmada bulunan KKTC polisi, 4 otomobilin de tek bir kişi tarafından kiralandığını belirledi. KKTC polisi, kiralayan kişinin bilgilerini Türkiye ile paylaştığında aldığı cevap ise şaşırtıcı oldu çünkü kimlik bilgileri ile kimlikteki fotoğraf sistem üzerinde uyuşmadı. Fotoğraf, V.S. isimli bir vatandaşa aitti. Bu bilgiler doğrultusunda iki kişinin daha kimliğini tespit eden KKTC polisi, Ö.T. ile V.S.’yi ve olay sırasında gözcülük yaptığı belirlenen M.Ç.’yi gözaltına aldı. 

Mustafa Söylemez’in aracından barut izi çıktı 

Olayın faillerinden olan Mustafa Söylemez’in saldırıdan hemen sonra Ercan Havalimanı’ndan İstanbul uçağına binerek Türkiye’ye geldiği tespit edilmişti. Havalimanına park edilen araçta yapılan incelemede el freninin üzerinde bir eldiven bulundu. Yapılan incelemede eldivende barut izi tespit edildi. Eldiven, DNA eşleştirmesi için Türkiye polisine gönderildi. Şüphelilerden ikisinin KKTC’de kullanılabilen 2 telefon hattı aldığı ve olay sonrasında hatlardan birinin atıldığı belirlendi. Diğer hat ise Ö.T.’nin üzerinde bulundu. 



İstanbul’da 6 kişinin işlemleri devam ediyor 

İstanbul’da önce 3, birkaç gün sonra 3 kişi daha gözaltına alınmış ve böylelikle Türkiye’de gözaltına alınan kişi sayısı 6’yı bulmuştu. 9, 12 ve 13 Şubat tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan kişilerden yalnızca Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez’in kimlik bilgileri basınla paylaşılırken gözaltına alınan kişilerin henüz ifadelerinin alınmadığı bildirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yakın bir kaynaktan elde edilen bilgiye göre 6 şüphelinin işlemleri kısa sürede tamamlanacak ve pazartesi günü adliyeye sevk edilecekler. 

Olaylar nasıl gelişti? 

KKTC’deki Girne şehrinin Çatalköy mevkiinde 8 Şubat akşamı arabayla seyir halinde olan Halil Falyalı ile Murat Demirtaş’a düzenlenen saldırı sonrasında Demirtaş’ın bedeni morga kaldırılırken nabzının bulunduğu belirlenen Halil Falyalı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti. Sonrasında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne gönderilen Falyalı, burada vefat etmişti.  

14 Şubat tarihinde olay yerinde gerçekleştirilen aramalarda saldırı yerinin 1 kilometre ötesindeki dere yatağına atılmış vaziyette 2 adet kalaşnikof, 39 mermi, 4 şarjör, 9 mm tabanca, 1 tabanca şarjörü ve 13 tabanca mermisi bulunmuştu. Balistik incelemede bu tabanca ve kalaşnikoflar ile mermilerin saldırıda kullanılan teçhizatlar olduğu tespit edilmişti. 

Yorumlar (0)