Bakan Bilgin açıkladı: 13 ilaç daha geri ödeme listesinde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir tanesi kanser ilacı ve toplamda 13 ilacı daha geri ödeme listesine eklediklerini açıkladı. Bakan Bilgin, söz konusu ilaçlardan 9’unun yerli üretim olduğunu kaydetti.

SAĞLIK 18.02.2022, 13:15 20.02.2022, 09:28
Bakan Bilgin açıkladı: 13 ilaç daha geri ödeme listesinde

Bakan Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinde SGK Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi olmadan 9’u imal, 4’ü ithal olmak üzere 13 ilaç için listeye ekleme kararı alındığını duyurdu. 

“13 ilaç daha geri ödeme listesinde”

Söz konusu ilaçların, SGK ile sözleşmeleri bulunan eczanelerden temin edilebileceğini ifade eden Bilgin, “Hastalarımıza bu ilaçların şifa olmasını diler, sağlıklı bir ömür dilerim” sözlerini kullandı.

13 ilacın daha geri ödeme listesine eklenmesiyle birlikte tedaviler konusunda yeni erişim kolaylıkları ve alternatifler doğdu. Bu ilaçlardan 1’i hemofili ilacı, 1’i insan immunoglobulini ve 1’i kanser, 1’i ateş düşürücü ve ağrı kesici şurup, 1’i enteral beslenme ürünü, 1’i antibiyotik, 1’i genel anestezik, 1’i parenteral antibiyotik, 1’i zehirlenme tedavisi ilacı, 1’i kas ve eklem ağrısında tercih edilen topikal ilaç, 1’i topikal antiviral, 1’i topikal antifungal, 1’i yanık tedavisi için kullanılan ilaçlardan oluşuyor.

Yorumlar (0)