1150 liralık doğal gaz yardımı için başvurular başladı

Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından duyurulan doğal gaz yardımı için başvurular bugün başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere daha önceden verilen yakıt/kömür yardımı bundan böyle doğal gaz yardımı olarak da devam edecek. Bugün başlayan başvurular, e-Devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilecek. Ülke genelinde toplam 4 milyon haneye yardım yapılması bekleniyor. 

EKONOMİ 18.02.2022, 13:42 18.02.2022, 18:16
1150 liralık doğal gaz yardımı için başvurular başladı

AK Partili belediyelerin ihtiyaç sahiplerine yönelik başlattığı yakıt/kömür yardımı kampanyasının bir kısmı bundan böyle doğal gaz yardımı olarak devam edecek. Ülke genelinde 4 milyon haneye yapılan yardımdaki bu değişiklik geçtiğimiz günlerde hükümet kaynakları tarafından duyurulmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyanın başvuruları bugün başladı. 

450 ila 1150 TL arasında yardım yapılacak 

Ödemeleri mart ayının 2’nci haftasında başlayacak olan doğal gaz yardımının başvuruları bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılacak olan yardımların hane başına senelik 450 TL ila 1150 TL arasında değişmesi bekleniyor. Hanede kronik hastalığı bulunan ve/veya yaşam destek cihazlarına bağlı olan kişilerin yaşaması halinde ise verilecek yardım miktarında yüzde 5 artırıma gidilecek.  



Yardım, senede iki kez yapılacak 

Doğal gaz ücreti yardımı mart ve ekim aylarında olmak üzere senede iki kez yapılacak. Hanedeki kişi doğal gaz faturasını PTT’ye ibraz ederek bu yardımdan faydalanabilecek. e-Devlet'e giriş yapıldığında arama butonundan “doğal gaz yardımı” yazıldığında çıkan seçenekler arasında “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma” seçeneği seçilecek ve sonrasında “yeni başvuru” sekmesinden tüm bilgiler doldurularak başvuru yapılacak. 

Yardım miktarı, ısıl değer endeksine göre belirlendi

Doğal gaz yardımlarında haneye yapılacak yardımın belirlenmesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve paydaş kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ülkede etkili olan farklı iklim şartları, ısıl değerler gibi endeksler baz alındı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ilçe ilçe çıkardığı ısı haritaları ve son 4 seneye ait saatlik bazdaki sıcaklık verileri uluslararası yöntemlerle değerlendirilerek hangi ilçedeki haneye ne kadar destek verileceği belirlendi. 

Yorumlar (0)