KKTC polisi duyurdu: Silahlar bulundu

KKTC'de kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin açıklamada bulunan polis, saldırıda kullanılan 9 milimetrelik bir tabanca ve 2 adet AK-47 tipi Kalaşnikof piyade tüfeğinin olay mahalline 1 kilometre uzaklıkta bulunduğunu bildirdi.

DÜNYA 14.02.2022, 00:18
KKTC polisi duyurdu: Silahlar bulundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Falyalı ve şoförünün öldürüldüğü silahlı saldırıda kullanılan tabanca ve tüfekler bulundu. Polis Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada, bahse konu olayın büyük bir titizlikle incelendiği ve meselenin aydınlığa kavuşması ve suç faillerinin yakalanması için çalışmaların 7 gün 24 saat boyunca sürdüğü belirtildi.

Cinayette kullanılan silahlar bulundu

Saldırıda kullanılan silah ve tüfeklerin bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Cinayetin işlendiği yere yaklaşık olarak 1 kilometrelik uzaklıktaki dere yatağına atılmış vaziyette, silah, 2 adet tüfek, 52 adet mermi, 5 adet şarjör bulunmuştur. Gerçekleştirilen balistik incelemeler neticesinde, bahse konu silahların cinayette kullanılan silahlar olduğu tespit edilmiştir.” denildi.

Ne olmuştu?

Falyalı, 9 Şubat akşamı maruz kaldığı silahlı saldırıda ölmüştü.

Saldırı sonucunda, Falyalı'nın şoförü de yaşamını yitirmişti.

2010 yılında KKTC'de görülen bir davada 'tehdit' gerekçe gösterilerek yargılanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Falyalı, bir süre sonra salıverilmişti.

Falyalı, geçtiğimiz sene ekim ayında 'zorla alıkoyma', 'soygun' ve 'darp' suçları ile ilgili bir davada tutuklu bir şekilde yargılanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesi'nde yürütülen dava, takipsizlik sebebiyle geri çekilmiş, Falyalı ise Aralık 2021'de salıverilmişti.

Falyalı'nın bir diğer suç davasının da ABD'de sürdüğü kaydediliyor.

Yorumlar (0)