Halil Falyalı cinayetinde önemli gelişme

Geçtiğimiz günlerde Girne’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Halil Falyalı’nın cinayeti hakkındaki soruşturmayı genişletmek isteyen Girne polisi, Türkiye’ye gelecek. Elde edilen bilgilere göre ekipler, beraberinde önemli delil ve belgeleri de getirecek. 

GÜNDEM 11.02.2022, 17:53 13.02.2022, 09:13
Halil Falyalı cinayetinde önemli gelişme

KKTC’de “kumarhane ve patronu” olarak tanınan Halil Falyalı, 8 Şubat akşamında Girne Çatalköy’de şoförü ile araçta seyir halinde iken pusuya düşürülmüş ve şoförü Murat Demirtaş ile birlikte ağır yaralanmıştı. Demirtaş ve vücuduna 16 kurşun isabet eden Falyalı, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.  







Soruşturma genişletiliyor 



Falyalı'ya düzenlenen pusu ve cinayetler hakkındaki soruşturmayı genişletmek isteyen Girne polisi, Türkiye’ye gelmeye karar verdi. Olayın ardından İstanbul’da gözaltına alınan “Söylemezler Çetesi” üyelerinden Mustafa Söylemez ve beraberindeki 2 kişiyle ilgili gözaltı ve ifade işlemlerinde bulunacağı öğrenilen Girne polisi, henüz seyahat tarihini bildirmedi. 







İki ülke arasındaki görüşmeler sürüyor 



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti polisleri, iki ülke arasındaki görüşmelerin devam ettiğini ve henüz İstanbul’daki şüphelilerin sorgulama sürecine başlanmadığını dile getirdi. Ayrıca Girne’den bir ekibin Ankara geleceği, beraberinde bazı önemli delil ve belgeleri de getireceği aktarıldı. 

Yorumlar (0)