Halil Falyalı cinayeti: İstanbul'da 3 kişiye gözaltı

KKTC'de kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförünün silahlı saldırı sonucunda öldürülmesine dair 3 şüpheli, İstanbul'da gözaltına alındı.

GÜNDEM 09.02.2022, 23:05 11.02.2022, 09:18
Halil Falyalı cinayeti: İstanbul'da 3 kişiye gözaltı

KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) iş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın silahlı saldırı sonucunda öldürülmesine dair 3 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alındı.

EGM'den açıklama

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Girne Çatalköy'de işlenen cinayet ile ilgili olarak, KKTC Kıbrıs Polis Genel Müdürlüğü ile oluşturulan koordinasyon neticesinde, olayla bağlantılı oldukları değerlendirilen 3 şüpheli şahsın gözaltına alındığı kaydedildi.
 

KKTC'de 1 kişi tutuklandı

KKTC güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda Ö.T. adlı şüpheli şahıs gözaltına alındı ve sabah saatlerinde hakim karşısına çıkarıldı. Falyalı ve Demirtaş’ı hedef alan saldırıda otomobilin sahibi olduğu tespit edilen Ö.T. hakkında 2 gün süresince tutukluluk kararı verildi.

Ne olmuştu?

Falyalı, dün akşam saatlerinde maruz kaldığı silahlı saldırıda ölmüştü.

Saldırı sonucunda, Falyalı'nın şoförü de yaşamını yitirmişti.

2010 yılında KKTC'de görülen bir davada 'tehdit' gerekçe gösterilerek yargılanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Falyalı, bir süre sonra salıverilmişti.

Falyalı, geçtiğimiz sene ekim ayında 'zorla alıkoyma', 'soygun' ve 'darp' suçları ile ilgili bir davada tutuklu bir şekilde yargılanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesi'nde yürütülen dava, takipsizlik sebebiyle geri çekilmiş, Falyalı ise Aralık 2021'de salıverilmişti.

Falyalı'nın bir diğer suç davasının da ABD'de sürdüğü kaydediliyor.

Yorumlar (0)