Hakan Fidan'dan Mısır'da üst düzey görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yapacağı resmi temaslar kapsamında dün Mısır'a gitti. Başkent Kahire'de Alman mevkîdaşı Annalena Baerbock ile Gazze, Ukrayna ve Karabağ'daki durumu ele alan Fidan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile de görüştü.

GÜNDEM 14.10.2023, 11:06 16.10.2023, 09:28 Hakan Öksüz
Hakan Fidan'dan Mısır'da üst düzey görüşmeler

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin daveti üzerine dün başkent Kahire'ye ulaşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk iş insanlarıyla buluştu. Mısır'da bir dizi ziyaret gerçekleştireceği açıklanan Fidan'ın, ikili ilişkiler ile uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunacağı kaydedildi.

Alman mevkidaşı Baerbock ile bir araya geldi

Resmi temaslar kapsamında Kahire'de bulunan Hakan Fidan, Alman mevkîdaşı Annalena Baerbock ile bir araya geldi. Heyetler arası görüşmelerde Gazze'deki çatışmaların yanı sıra Ukrayna ile Karabağ'daki son durum ele alındı. Gazze'ye yapılması planlanan insani yardımlar ile tahliye meselesi görüşüldü.

Sisi tarafından kabul edildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından kabul edildi. Fidan'ın resmi temaslar kapsamında mevkidaşı Samih Şukri ile de bir araya geleceği kaydedildi.

Yorumlar (0)