Gülşen'in ev hapsi "iki şartla" kaldırıldı!

İmam hatiplilere yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Gülşen'in cezasının, ev hapsine çevrilmesine karar verilmişti. Ünlü şarkıcının avukatının verdiği dilekçe, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ünlü şarkıcının ev hapsi tedbiri kaldırıldı. Detaylar haberde...

GÜNDEM 12.09.2022, 12:30 12.09.2022, 13:44 Hakan Öksüz
Gülşen'in ev hapsi "iki şartla" kaldırıldı!

Nisan ayında verdiği bir konser sırasında sarf ettiği sözler nedeniyle sosyal medyanın gündemine oturan şarkıcı Gülşen, 25 Ağustos'ta tutuklandı. Türkiye kamuoyu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklanan ünlü şarkıcıdan gelecek haberlere odaklandı. Sosyal medyadan yükselen itirazlar ve avukat Emek Emre'nin itiraz dilekçesi sonrasında 29 Ağustos'ta Gülşen'in tutukluluk kararı kaldırıldı.

Tutukluluğu ev hapsine çevrilmişti

Avukat Emek Emre tarafından yapılan başvuruyu inceleyen Nöbetçi İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, ünlü şarkıcının tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesine karar verdi. 46 yaşındaki ünlü şarkıcının ev hapsinin sonlandırılmasına dair yapılan talep, 1 Eylül'de İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.

Ünlü şarkıcı her perşembe imza verecek

Gülşen'in avukatı olan Emek Emre, talebin reddedilmesine rağmen ünlü şarkıcının ev hapsi kararının kaldırılması için bir dileçe daha sundu. Dilekçeyi inceleyen İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesi, ünlü şarkıcının her perşembe günü imza atması ve yurt içinde kalması şartıyla söz konusu talebi kabul etti. Ünlü şarkıcı hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İmam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle mahkemelik olan Gülşen'in yargılanmasının 21 Ekim'de başlayacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)