Şarkıcı Gülşen hakkında 48 sayfalık iddianame! İşte istenilen ceza

Şarkıcı Gülşen ile ilgili "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan 702 kişinin müşteki olarak bulunduğu bir iddianame hazırlandı. 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. 

GÜNDEM 02.09.2022, 11:52
Şarkıcı Gülşen hakkında 48 sayfalık iddianame! İşte istenilen ceza

30 Nisan 2022'de Ataşehir'de verdiği konserde İmam Hatiplilere karşı sarf ettiği sözleri sebebiyle geçtiğimiz hafta tutuklanan, ardından itiraz üzerine konutu terk etmemek koşuluyla tahliyesine karar verilen Gülşen Çolakoğlu'nun avukatları ev hapsinin kaldırılması yönünde talepte bulunmuştu.

Ev hapsinin kaldırılması talebi reddedildi

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, İstanbul Adalet Sarayı'na giderek ev hapsi kararının kaldırılmasına ilişkin dilekçe sunmuştu. Talep İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirilerek reddedildi. Gülşen'in "konutu terk etmemek" biçimindeki adli kontrolünün devamına karar verildi.

3 yıl hapsi isteniyor

Gülşen ile ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık, Gülşen Çolakoğlu ile ilgili 3 yıla kadar hapis istemiyle 48 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamede 702 kişi ve kurum müşteki olarak yer aldı.

Yorumlar (0)