Gülşen'in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

İmam hatipliler hakkındaki sözleri sebebiyle önce tutuklanan ardından ‘konutu terk etmeme’ ve adli kontrol şartıyla tahliye edilen şarkıcı Gülşen’in yargılanmasına 21 Ekim 2022 Cuma günü başlanacak. 

GÜNDEM 06.09.2022, 13:05 06.09.2022, 13:09
Gülşen'in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

30 Nisan’da Ataşehir’deki konserinde, İmam Hatipliler hakkında hakaret içerikli konuşması ortaya çıkan şarkıcı Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Önce gözaltına alınan, ardından da mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen 46 yaşındaki şarkıcı, akabinde bir üst mahkeme sunulan itirazlar çerçevesinde, ‘konutu terk etmeme’ ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen’in yargılanmasına 21 Ekim 2022 Cuma günü başlanacağı duyuruldu. 

“Talihsiz bir şekilde, bu iki kelimeyi yan yana kullandım”

Söz konusu açıklamalarına ilişkin savcılığa ifadesini sunan Gülşen, “Bu görüntüler, 30 Nisan 2022 tarihindeki Ataşehir konserine aittir. Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen arkadaşlarım var. Bu ekibimizle beraber konserler veriyoruz. Ekibimde klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç adında bir arkadaşım var. Onun lakabı ‘İmam’dır. Arkadaşlar arasında ‘sapık’, ‘salak’, ‘aptal’ şeklinde konuşarak şakalaşıyoruz. Talihsiz bir şekilde, bu iki kelimeyi yan yana kullandım. Ayrıca o arkadaşımız imam hatipte de okumamıştır. Ekibimdeki her arkadaşımın bir lakabı vardır” demişti. 

“Bu sözler, medyaya ya da konsere katılanlara yaptığım bir konuşma değildir”

O anki konuşmanın neden ve nasıl geliştiğini hatırlayamadığını dile getiren Gülşen, “Muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşma sebebiyle bu sözler ağzımdan çıktı. Ben orkestrama hitaben, ‘Beni seyircilerimin arasında omuzlarınızda taşıyın’ demem üzerine bana orkestra ekibimizden biri, ‘Seni imam taşısın’ dedi. Bunun üzerine de bu konuşmalar yaşanmış oldu. Bu sözler, medyaya ya da konsere katılanlara yaptığım bir konuşma değildir. Ben fırsat eşitliğini savunan, ülkesine bağlı, kimseye ayrımcılık yapmayan bir sanatçıyım. Bu kısa video, kimler tarafından hangi hedeflerle basına aktarıldı, bunu bilmiyorum. Ancak ortada provokatif bir durum olduğu açıktır. Orkestram ile aramdaki şakalaşmanın kamuoyuna bu şekilde yansımış olduğunu görmekten dolayı üzüntü içerisindeyim” şeklinde konuşmuştu. 

“Bugüne kadar tek bir insana bile ayrımcılık yapmadım”

İmam hatiplileri kötülemek gibi bir niyetinin hiçbir zaman olmadığını dile getiren Gülşen, “Ülkemizin tüm değerlerine son derece saygılıyım. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Ayrıca olayın zamansız bir yerde gerçekleşmiş olması da büyük bir talihsizliktir. Ben hiçbir din, dil, ırk ayrımı yapmadan ülkemin refahı ve bütünlüğünü görmek için mücadele ediyorum. Yakın arkadaşlarımla aramızdaki esprili konuşmanın bu şekilde yorumlanmasını kabul etmiyorum. Ben senelerdir bu sektörde tanınan bir kişiyim. Bugüne kadar tek bir insana bile ayrımcılık yapmadım, kimseyi kategorize etmedim. Arkadaşlarımla olan şakalaşmanın bu noktalara çekilmiş olması beni derinden üzmüştür. Bakmakla yükümlü olduğum bir çocuğum var. Ben hiçbir suç işlemedim. Bana ihtiyaç olunan her an gelip, ifade verebilirim. Bu bakımdan tutuksuz yargılanmak istiyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum ve bana yöneltilen suçlamayı kabul etmiyorum” demişti. 

Yorumlar (0)