Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a: Hala kaşınmaya devam ediyorlar

Ankara’nın Haymana ilçesinde gerçekleştirilen bir sempozyuma katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege’deki tahrik ve tacizleri sebebiyle Yunanistan’ı bir kez daha uyararak, “Yunan hala kaşınmaya ve kaşımaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 12.09.2022, 13:00
Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a: Hala kaşınmaya devam ediyorlar

Ankara’nın Haymana ilçesinde “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyuma katılarak bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege’deki hukuksuz faaliyetlerine ve tacizlerine devam eden Yunanistan’ı uyararak, “Herkes alını başını alsın” dedi. Türkiye’nin bölgede en büyük güçlerden biri olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “2023 yılına girilirken, ülkemizin ne kadar güçlü bir konumda bulunduğu tüm dünya görüyor. Biz Ege’nin iki tarafında komşuluk haklarına saygı duyarak yaşayalım diye arzularken, maalesef Yunan kaşınmaya ve kaşımaya devam ediyor” şeklinde konuştu. 

“Türkiye’nin dostluğu kadimdir, husumeti ise vahimdir”

“Yunanistan’a buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Bakan Çavuşoğlu, “Başkalarının maşası olmayın. Başkalarının çıkarları uğruna maceraya atlarsanız, tarihte olduğu gibi bugün de bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız. Bu, komşu olarak gördüğümüz Yunanistan’a bir uyarıdır. Ege’de tahriklere devam etmeyin. Türkiye’nin dostluğu kadimdir, husumeti ise vahimdir. Bunu kimsenin aklından çıkarmaması gerekir” uyarısında bulundu. 
 

Yorumlar (0)