Gazze'deki hasta ve refakatçiler Ankara'da! Koca'dan sahra hastanesi açıklaması

İsrail bombardımanı altındaki Gazze'den Mısır'a taşınan 61 hasta ile 49 refakatçi, El Ariş Havalimanı'ndan hareketlenen Milli Savunma Bakanlığına ait uçakla Ankara'ya getirildi. 10 sağlık personelinin de Mısır'dan kalkan uçakta yer aldığı kaydedildi. Hasta, refakatçi ve sağlık personelleri, Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk edildi.

GÜNDEM 20.11.2023, 16:16 20.11.2023, 16:59 Hakan Öksüz
Gazze'deki hasta ve refakatçiler Ankara'da! Koca'dan sahra hastanesi açıklaması

Hamas'a bağlı Kassam Tugaylarının 7 Ekim'deki saldırısıyla başlayan çatışmalar, İsrail ordusunun sert karşılığıyla katliam boyutuna ulaştı. İsrail ordusunun saldırılarında ölen Filistinli sayısı 12 bini aştı. Mısır'a taşınan bazı hastalar ile refakatçilerinin Türkiye'ye getirileceği kaydedilmişti.

Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk edildiler

61 hasta ile 49 refakatçinin yanı sıra 10 sağlık personelini taşıyan Milli Savunma Bakanlığına (MSB) ait A400M uçağı, Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan hareketlendi. Uçak, Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi. Saat 15.10 itibarıyla Ankara'ya inen hasta, refakatçi ve sağlık personellerinin, Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk edildiği aktarıldı. 

Bakan Koca: "Gazze'de sahra hastanesi kurma planımız var"

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'de bir sahra hastanesinin kurulacağını kaydetti. Şimdiye kadar toplamda 150 kişinin Türkiye'ye getirildiğini kaydeden Koca, bunlardan 88'inin hasta olduğunu söyledi.

"1-2 gün içinde..."

Koca, "Öğle saatlerinde İsrail Sağlık Bakanı ile konuştum. Dün de Mısır Sağlık Bakanı ile görüşmüştüm. 1-2 gün içinde bir tahliye daha yapacağız. Bunun planlarını yaptığımızı mevkidaşlarıma ilettim. Bugün gelenlern büyük kısmı kanser hastaları ile onların refakatçileriydi." dedi.

Bakan Koca duyurmuştu

Gece saatlerinde bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır'a taşınan hasta ve refakatçilerin, sabah Ankara'ya getirileceklerini bildirmişti.

Yorumlar (0)