Fatma Girik’in koronavirüslü bakıcısı hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden oyuncu Fatma Girik’in yeğeni Fatma Ahu Turanlı, halası Girik’in Türkmenistan uyruklu bakıcısı Gozal Yazyyeva hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

GÜNDEM 08.02.2022, 12:29 08.02.2022, 17:57
Fatma Girik’in koronavirüslü bakıcısı hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Fatma Girik, 24 Ocak 2022 tarihinde İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Girik’in yeğeni Fatma Ahu Turanlı, halasının Türkmenistan uyruklu bakıcısı Gozal Yazyyeva hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Turanlı, Yazyyeva’nın koronavirüs belirtileri gösterdiğini ancak Girik’in bakımına devam ettiğini belirterek “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçundan suç duyurusunda bulundu. 

“Hasta olduğunu gizledi” 

Suç duyurusunda Gozal Yazyyeva’nın herhangi bir devlet hastanesine giderek ücretsiz şekilde PCR testi yaptırma şansı olduğu ancak bunu yaptırmadığı, cenazenin defnedildiği son aşamaya kadar herkesten belirtilerini ve hasta olduğunu gizlediği dile getirildi. İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Ahu Turanlı’nın avukatı Taşkın Kurt, “Fatma Girik Hanım’ın vefatından sonra özellikle yeğeni Ahu Turanlı’ya karşı farklı ithamlar mevcut. Bu iddialar özellikle Fatma Hanım’ın son günlerde bakıcılığını yapan Gozal Yazyyeva tarafından dile getirildi. Bu şahıs bazı televizyon kanallarına bağlanarak timsah gözyaşlarıyla birtakım konuşmalar yaptı. Biz de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk.” ifadelerini kullandı. 



Fatma Girik ve Ahu Turanlı

“Hasta olduğunu hisseden tedbir almalıdır” 

Avukat Taşkın Kurt, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yaşadığımız süreçte herkesin temel yükümlülüğü, hasta hissettiği anda test yaptırmak ve tedbirleri almaktır. Ancak kendisi bu dikkati göstermedi. Kendisi, Fatma Girik Hanım’ın yoğun bakıma kaldırılmasının ardından 21 Ocak tarihinde PCR testi yaptırmış ancak pozitif çıkan sonucu kimseye söylememiş. Biz bunları yeni öğrendik. Testi pozitif çıkmasına rağmen karantinaya girmeyip 27 Ocak tarihinde Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenazeye, 28 Ocak’ta da Bodrum’da yapılan cenazeye katıldı ve taziye evinde de bulundu.” 

“Ahu Hanım bana ‘Üşütmüşsün’ dedi” 

Gozal Yazyyeva ise daha önce verdiği röportajlarda şunları dile getirmişti: “Ahu Turanlı’ya hasta olduğumu ve test yaptıracağımı söylediğimde testin ücretinin bin TL olduğunu ifade ettiler. Parayı Ahu Hanım verecekti ama parayı çok bulunca bana, ‘Sen üşütmüşsün teste gerek yok.’ dedi. Ben de devlet hastanesine giderek test yaptırmak istedim ancak beni Fatma Abla’nın odasına gönderdi çalışmam için. Pazartesi günü de Fatma Abla’nın doktoru geldi ve bana ‘Sen hasta mısın? Sesin değişmiş.’ dedi. Ben de grip olduğumu söyledim. Doktor da bana, ‘Fatma Hanım’ın akrabalarına söyle ya sana test yaptırsınlar ya da izin versinler.’ dedi.” 



Fatma Girik ve Gozal Yazyyeva

“Ahu Hanım test yaptırmamı istemedi” 

Gozal Yazyyeva, sözlerine şu şekilde devam etti: “Doktorun dediklerinden sonra ben de Ahu Hanım’ı arayıp izin istedim ama bana izin vermedi.” 

Kardeşi de yeğenine dava açmıştı 

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, ablasının ölümünün ardından virüsü hastanede kaptığını söyleyerek o sırada yanında olan Ahu Turanlı Aşkar’a dava açmış ve hastane yönetiminin de ihmali olabileceğini dile getirmişti. 



Fatma Girik ve Günay Girik

Yorumlar (0)