Yeşilçam’ın kara gününde sanat ve siyaset dünyası birlik oldu 

Bu sabah saatlerinde İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden usta oyuncu Fatma Girik için taziye mesajları arka arkaya yayınlandı. Siyaset ve sanat dünyasından ünlü isimler, Yeşilçam’ın kara günü için bir oldu. 

YAŞAM 24.01.2022, 13:30 25.01.2022, 09:13
Yeşilçam’ın kara gününde sanat ve siyaset dünyası birlik oldu 

Yeşilçam’ın ünlü ustası Fatma Girik’in bu sabah saatlerinde vefat etmesinin ardından taziye mesajları yayınlanmaya devam ediyor. Mesaj yayınlayanlar arasında siyaset ve sanat dünyasında onlarca ünlü isim yer aldı.  

TBMM Başkanı Mustafa Şentop taziye mesajını, “Sinemamızın unutulmaz filmlerinin büyük oyuncusu Fatma Girik’e Allah’tan rahmet diliyorum.” diyerek dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise taziye mesajını iletirken “Topluma ayna tutan eserleriyle ve siyasetteki duruşuyla gönüllerde taht kuran eski belediye başkanımız Girik’e rahmet dilerim.” ifadelerini kullandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Fatma Girik için taziye mesajı yayınlayanlar arasındaydı. 



Sanatçılar, sosyal medyadan mesajlarını yayınladı 

Fatma Girik’in ani vedasının ardından ünlü isimler de sosyal medya üzerinden taziye mesajlarını yayınladı. İlk mesaj, Girik’in yeğeni Ahu Turanlı’dan geldi. Turanlı, Fatma Girik’in 2022’ye girerken çekilen fotoğrafını paylaşmıştı. O fotoğrafın, ünlü oyuncunun son fotoğrafı olduğunu ifade eden Turanlı’nın ardından mesajlar arka arkaya gelmeye başladı.  



Filiz Akın, “Haberin şokundayım. ‘Yanlış duydum herhalde.’ diyorum. Mesajlar geliyor, telefonlar çalıyor. Bunları gözlerimden yaşlar akarak yazıyorum. Ben şimdi kime ‘Menekşe Gözlüm’ diyeceğim?” ifadelerini kullandı. 



“Çocukluğum, ilk gençliğim...” 

Demet Akbağ, “Çocukluğum, ilk gençliğim, oyunculuk hayalleriyle yanıp tutuşurken hayranlıkla izlediğim filmlerin kadın oyuncusu...” notunu düştü. 



Demet Evgar, “Kendine has, sürprizli ve cesur tarzı bana ilham vermiştir hep. Yeşilçam’ın yapmacık starlarından olmadı. Bu ülke için oldukça büyük bir değerdi. Bir de üstüne, bizi ülke olarak hayal kırıklığına uğratmadı hep dik durdu. Yolculuğun güler yüzünle sürsün sonsuzluğa.” ifadelerini kullandı. 



“Dört yapraklı yoncadan biri soldu” 

Deniz Seki ise “Dört yapraklı yoncadan biri soldu. Mavi gözlü çınarımızı kaybettik.” paylaşımını yaptı.  



Zafer Algöz, “Yeşilçam’ın topuklu efesi, Fato ablamız, herkesin kıymetlisi bizlere veda etti.” cümleleriyle bir paylaşımda bulundu. 



Armağan Çağlayan da “Artık yonca üç yapraklı... Birlikte çalışırken sete en erken Fatma Hanım gelirdi. Çalışmayı ve seti çok severdi.” notuyla paylaşım yaptı. 

Yorumlar (0)