Türkiye’yi sarsan Murat Kartal cinayetinde ses kaydı ortaya çıktı

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde, 4 gün boyunca yapılan kazıyla cesedi bulunan Murat Kartal'ın, öldürülmeden önce kendi telefonuna aktarmış olduğu ses kaydı ortaya çıktı. Sahte gözaltı yoluyla 2 polis tarafından evinden alınarak hasım olduğu belirlenen Baybaşin ailesinin fertlerine götürülen Kartal ile polisler arasında yaşandığı öne sürülen konuşmalarda dikkat çekici diyaloglar göze çarpıyor. 

GÜNDEM 08.02.2022, 12:33 08.02.2022, 17:14
Türkiye’yi sarsan Murat Kartal cinayetinde ses kaydı ortaya çıktı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde 1 Şubat’tan itibaren başlamak üzere Büyükçekmece’de boş bir arazide gerçekleştirilen kazı çalışmasında 4 Şubat Cuma tarihinde cesedi bulunan Murat Kartal’ın son ses kaydı ortaya çıktı. 

Ülkeyi sarsan cinayetle ilgili ses kaydı ortaya çıktı

Ülke gündemini adeta sarsan ve 4 gün boyunca yapılan kazıyla cesedi bulunan Murat Kartal'ın, öldürülmeden önce kendi telefonuna aktarmış olduğu ses kaydında, sahte gözaltı yoluyla Kartal’ı evinden alarak hasımlarına götüren Fatih Erkut ve Erdem Öntürk arasında yaşanan diyaloglar kan dondurdu. Söz konusu kaydında, hasım olduğu belirlenen Baybaşin ailesinin fertlerine götürülmeden önce maktul ile polisler arasında geçtiği öne sürülen konuşmalar bulunuyor. Polislerin uzun süre gezdirdiği ve tedirgin olduğu fark edilen Murat Kartal’ın, polislerle aralarındaki konuşmaları ses kaydına alarak ailesine gönderdiği öğrenildi. 

“Niye arabada böyle geziyoruz?” 

Murat Kartal ile ekipler arasında gerçekleşen diyalogda polis memurunun, “Sen silahtan dolayı mı problem yapıyorsun?’ sorusu sonrasında maktul Kartal’ın, ’Abi silahtan problem yapmıyorum. Aldığım yer belli. Problem değil ama böyle arabada niye geziyoruz. Onu anlamıyorum’ yanıtını verdiği ve polis ekibinin de ‘müsterih ol’ sözleriyle karşılık verdiği görülüyor.

Yorumlar (0)