Fatma Girik ile Memduh Ün yeniden bir arada

Tedavi gördüğü hastanede koronavirüse yakalanarak hayatını kaybeden usta oyuncu Fatma Girik bugün Bodrum’da toprağa verildi. Oyuncu, 2015 senesinde vefat eden büyük aşkı, hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedildi. 

KÜLTÜR-SANAT 28.01.2022, 17:57 30.01.2022, 09:07
Fatma Girik ile Memduh Ün yeniden bir arada

İstanbul’da hastanede tedavi altındayken koronavirüse yakalanan ve buna bağlı olarak zatürre tedavisi gördüğü esnada vefat eden 79 yaşındaki Fatma Girik’in cenazesi, dün İstanbul’da düzenlenen törenin ardından Bodrum’a sevk edilmişti. Bodrum merkez Adliye Camii’ne getirilen Yeşilçam’ın ünlü oyuncusunun cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Torba mahallesindeki evine getirildi.  



Yakınları, gözyaşları içinde uğurladı 

Torba'da helallik alınan Fatma Girik’in cenazesi, mahalleden alkışlarla uğurlandı. Ardından Torba mezarlığına götürülen cenaze, Girik’in 2015 senesinde vefat eden eşi Memduh Ün’ün yanına defnedildi. Girik’in ailesi ve yakınları cenazeye çiçek gönderilmemesi, Turgutreis ve Torba Hayvan Bakımevlerine mama bağışında bulunulması yönünde çağrıda bulundu. Sanatçının kardeşi Günay Girik ise gazetecilere açıklama yaptı. 



“Annem gibiydi” 

Günay Girik, ablası hakkında şunları dile getirdi: “Ablam benim annem gibiydi. Her şeyi birlikte yapardık. 56 senelik yaşamımda ablamla birlikte olduğum kadar annemle birlikte olmadım. Ona hissettiğim duygular, bir anneye hissedilen duygular gibiydi. Ablamın sağlık durumu son dönemlerde iyi değildi. Son 6 senedir rahatsızlığıyla mücadele ediyordu ancak yine de iyi durumdaydı. Neşesi, sohbeti hep yerindeydi. Hastanede tedavi altındayken koronavirüs kaptı. Ancak pek tedavi uygulanamadan 2-3 gün içinde vefat etti. Memduh Ağabey’i muhtemelen bizden daha çok seviyordur. Biz böyle düşünerek ikisini yan yana getirdik. İkisinin de mekanı Cennet olsun.” 



Cenazeye pek çok siyasi katıldı 

Fatma Girik’in cenazesine AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Mürsel Alman ve Süleyman Girgin, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve pek çok seveni katıldı. 

Yorumlar (0)