Eski İçişleri Bakanı Bayar'dan acı haber

Bir zamanlar İçişleri Bakanı olarak da görev yapan Burhan Cahit Bayar, Ankara'daki evinde yaşamını kaybetti. Yaşlılık kaynaklı rahatsızlıklar nedeniyle 87 yaşında hayata gözlerini yuman Burhan Cahit Bayar, yarın Ankara'da toprağa verilecek.

GÜNDEM 11.12.2022, 17:33 12.12.2022, 09:36 Hakan Öksüz
Eski İçişleri Bakanı Bayar'dan acı haber

1999 yılında İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Burhan Cahit Bayar'ın 87 yaşında hayata gözlerini yumduğu duyuruldu. Edinilen bilgilere göre eski İçişleri Bakanı Bayar, Ankara'daki evinde dün hayatını kaybetti. Bayar'ın, yaşlılık kaynaklı rahatsızlıklardan dolayı yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Cenaze namazı yarın

Cahit Bayar'ın cenazesinin, Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'nde yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği kaydedildi. Vefat haberinin ardından Burhan Cahit Bayar'ın hayatı merak edildi. Sivas'ta 1935 yılında dünyaya gelen Bayar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi.

Pek çok farklı görev üstlendi

Üniversiteden mezun olmasından sonra Sivas Kaymakam Adayı olarak görev üstlenen Bayar, birçok farklı ilçede kaymakamlık yaptı. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve Mülkiye Müfettişliği görevini de yürüten Burhan Cahit Bayar'ın İstanbul Valiliği de yaptı.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini de yürüten Burhan Cahit Bayar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde büyükelçilik yapmıştır. Bayar, 1999 yılının 11 Ocak-29 Mayıs tarihleri arasında İçişleri Bakanı görevini üstlemiştir.

Yorumlar (0)