Başıboş sokak köpeği eylemi: Ankara’da bir araya geldiler

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği mensupları, Türkiye'de zamanlarda gündemde büyük bir yer kaplayan birçok başıboş köpeklere dikkat çekmek üzere Ankara’da toplandı.

YAŞAM 11.12.2022, 17:38
Başıboş sokak köpeği eylemi: Ankara’da bir araya geldiler

Son dönemlerde Türkiye’nin gündeminde olan başıboş köpeklere dikkat çekmek adına Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği üyeleri Ankara’da bir araya geldi.

“Bu duruma razı olmak istemiyoruz”

Ulus Meydanı’nda gazetecilere açıklamada bulunan Murat Pınar, iç güdüleriyle hareket eden, sorumluluğu bulunmayan ve irade sahibi olmayan bir hayvana karşı düşmanlık beslenmeyeceğini ifade etti.

Antalya'da başıboş köpeklerden kaçmaya çalışırken kamyonun altında kalarak yaşamını yitiren 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın da babası olan Murat Pınar, şu şekilde açıklamalarda bulundu: "Sevdiklerimizin, tamamıyla iç güdüleriyle davranan, öldüren, parçalayan ve ısıran başıboş köpeklerin kurbanı olmalarını asla kabul etmeyeceğiz. Biz bu duruma rıza olmak istemiyoruz. Türkiye’nin caddelerinin başıboş sokak köpeklere teslim edilmesini onaylamıyoruz."

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu içerisinde gereken değişikliklerin hızlı bir şekilde yapılmasını talep eden Pınar, "Sokaklarda gezen başıboş köpeklerin, hayvan refahının sağlanması ve temel insan haklarının oluşturulmasını, bütün vatandaşlarımız başıboş köpek riskinden arınmış güvenli bölgelere kavuşturulmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Acımızın faili, sebebi, sonucu belli"

Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar ise acılarının nedeni ve sonucunun belli olduğuna işaret ederek, "Bugün Mahra'sız 251'inci günümüz" dedi.

İnsanların anayasa üzerinden güvence altına alınmış olan caddelerde dolaşması gerektiğini aktaran Anne Pınar, devlet tarafından yaşam hakkının korunup gözetilmesini istediklerini söyledi.

Sokak köpeklerinin saldırısı sebebiyle yaşamını yitirenler, temsili ayakkabılarla ve karanfillerle anıldı.

Yorumlar (1)
Gülsaniye Ekmekçi 2 ay önce
Sokaklar sadece köpek düşmanlığını pompalayarak güvenli olmaz. Her gün onlarca insan ateşli silahla öldürülüyor. Ruhsatsız silah sayısı on öilyonlarla ifade ediliyor. Sokaklarda tehlike saçan insanlarla ilgili, ruhsatsız silahların toplanmasıyla ilgili tek bir faaliyeti olmayan havritacıların kurduğu bu dernek kapatılsın. Toplum barışını bozan eylemleri yasaklansın. Çekin ellerinizi gariban sokak hayvanlarından. Artık YETER!