Esad yönetimi tarafını açıkladı: "Destek vereceğiz"

Suriye’deki Esad rejiminden gelen açıklamada Rusya’ya destek açıklaması gelmeye devam ediyor. Rejim yetkililerinin yaptığı açıklamada "Suriye, Rusya'ya yaptırımları aşması için destek olacak" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 28.02.2022, 17:18 01.03.2022, 09:08
Esad yönetimi tarafını açıkladı: "Destek vereceğiz"

Suriye'deki Esad rejimi, Ukrayna’yı işgal etmeye çalışan Rusya'ya destek vermeye devam ediyor.

“Putin yönetiminin yanındayız”

Rejimin ajansı SANA’daki habere göre, Rus basınına birtakım açıklamalar yapan Eş-Şibil, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan krizde Moskova yönetimine yönelik desteklerini tekrarladı.

Esad'ın özel danışmanı Luna Eş-Şibil, son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Batılı ülkeler tarafından ekonomik yaptırımlara maruz kalan Rusya’nın, zorlukları ve problemleri aşması adına Rusya hükümetinin yanında olacaklarını açıkladı. Eş-Şibil, "Rusya, siyasi ve diplomatik çözümlerin neticesiz kalması ve askeri tehdidin kendi ülkesine varması sonrasında askeri alternatife başvurdu. Yaptırımları aşması konusunda Suriye, Rusya'ya destek verece." ifadelerini kullandı.

“Yaptırımlardan çekinmiyoruz”

Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki sözde Luhansk ve Donetsk gibi ayrılıkçı halk cumhuriyetlerini tanımaya hazır olduklarını anımsatan Şibil, "Bölgedeki tansiyonun sona ermesiyle birlikte Luhansk ve Donetsk cumhuriyetleriyle çeşitli konularda iş birliği yapma konusunda hazırız. Yaptırımlardan çekinmiyoruz." şeklinde konuştu.

Suriye'deki rejimin lideri Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 25 Şubat'ta telefonla arayarak, Rusya hükümetine yönelik desteklerini bildirmişti.

Yorumlar (0)