Putin, Batı’yı “Yalan İmparatorluğu” ilan etti

Ukrayna-Rusya savaşında çeşitli iddialarla gündemi sık sık sarsan Batı medyası, küresel çapta eleştirilerin odağı olurken en büyük eleştiri ise yaptırımların ve saldırıların merkezinde olan Putin’den geldi. Putin, Batı’yı “Yalan İmparatorluğu” olmakla suçladı.

GÜNDEM 28.02.2022, 17:13 28.02.2022, 17:16
Putin, Batı’yı “Yalan İmparatorluğu” ilan etti

Küresel basında gerek Zelenskiy gerekse Putin için çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Özellikle Batı medyası, iki ülke arasındaki gerilimin tırmanması için spekülasyonlarla dolu haberler yayınlıyor. Öyle ki son gelen iddia, İngiliz basınından aktarıldı. Suriye başta olmak üzere Libya, Mısır, Afganistan ve Ortadoğu’nun farklı ülkelerinde konuşlandığı bilinen Suriyeli özel paralı ajan grubu Wagner’in, Kiev’de bulunduğu belirtildi. Aylar öncesinde Kiev’e giderek burada hazırlık yaptığı belirtilen ajanların, Zelenskiy ve beraberindeki 23 siyasetçiyi öldürmek için Putin’den işaret beklediği öne sürüldü.

Putin iddialara farklı yanıt verdi

Kremlin, 23 Şubat sabahında başlayan süreçte küresel medyada çıkan haberlerin yakından takip edildiğini ancak pek çok yazılanın “yalan” olduğunu dile getirmişti. Küresel iddialara karşı genel olarak yalanlama haberi yayınlayan Kremlin’den bugün farklı bir açıklama yükseldi. Kurmayları arasında bir konuşma gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’yı “Yalan İmparatorluğu” olarak nitelendirdi. 



Yaptırımları sık sık konuşuyor

Vladimir Putin bugün ekonomi ve ilgili bakanlarıyla birlikte toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı haberi, Kremlin tarafından verildi. Batılı ülkeler tarafından Rusya ve Ruslara karşı uygulanan yaptırımları ve ekonomik savaşı konuşan Putin, burada haberler hakkında da ifadeler kullandı. Putin, bugünkü toplantı hakkında, “Ben ve Başbakan Mişustin, Batı topluluğunun –ya da benim tabirimle Yalan İmparatorluğu’nun- yaptırımları hakkında görüşlerimizi masaya yatırdık.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın itibarı sarsılıyor

Putin’in bakanlarla bugün gerçekleştirdiği acil toplantının sebebinin, ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler ve kurumların onayladığı yaptırımlar olduğu biliniyor. Son olarak SWIFT sisteminden çıkartılan Rusya’da ekonomi dengesi bu sabah itibarıyla tamamen sarsıldı. Ülkenin en büyük bankasından para çekilmesine izin verilmezken şirketlerin de dövizlerini bozdurması talep edildi. Rusya Merkez Bankası ise bu etkilerden arınmak için faiz artırımına gitti.

Yorumlar (0)