Rusya'dan yaptırımlara cevap: Sosyal medya platformlarını yasaklıyor

Rusya, ABD merkezli sosyal medya platformlarının Rusya genelinde kullanılmaması amacıyla erişim kısıtlaması getirme kararı aldı.

GÜNDEM 28.02.2022, 15:52 01.03.2022, 09:09
Rusya'dan yaptırımlara cevap: Sosyal medya platformlarını yasaklıyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar sürerken, söz konusu gerilim sosyal medyaya da yansıdı.

Rusya’dan yaptırımlara cevap

Twitter ve YouTube, Ukrayna'daki saldırılarla ilgili riskleri azaltmak ve güvenlik tedbirlerini artırmak için Rusya ve Ukrayna’daki reklamları geçici olarak durdurmuştu.

Bu kararla birlikte Rusya'daki kullanıcıların, YouTube ve Twitter üzerinden maddi kazanç sağlayamayacağı aktarıldı.

ABD merkezli sosyal medya platformlarının uyguladığı bu yaptırımlar, Rusya'yı bir kez daha harekete geçirdi. İddiaya göre, Rusya merkezli bütün telekom sağlayıcıları, Twitter'ı Rusya genelinde tamamen engelledi.

Rus vatandaşları ve Rusya’yı ziyaret edenler, şu an için VPN yoluyla Twitter'a erişebiliyor, fakat doğrudan web sitesine ulaşmak imkansız.

Twitter’dan yeni açıklama

Twitter'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Rusya'daki bazı kişiler için Twitter’ın kısıtlandığını biliyoruz ve hizmetimizi erişilebilir ve güvenli kılmak adına çalışıyoruz." sözlerine yer verildi.

Rusların şu an için Instagram ve Facebook’a erişmeye devam edebildiği aktarılsa da her an yeni kısıtlamalar gelebilir.

Rusya’nın telekom hizmet sağlayıcısı Roskomnadzor, devlete ait olan haber kuruluşlarından gelen içeriği Meta’nın, etiketlemeyi ve kontrol etmeyi durdurmayı reddetmesinden sonra Facebook'a erişimi kısıtlamaya başladı.

Yorumlar (0)