Ukraynalı Anastasiya’dan sosyal medyadaki paylaşımlara tepki

Ukraynalı Anastasiya sosyal medyada Ukraynalı kadınlara ilişkin yapılan paylaşımlara tepki gösterdi. Anastasiya, yapıla cinsiyetçi şaka ve yorumları şiddetle kınadığını ifade etti.

GÜNDEM 28.02.2022, 15:59 01.03.2022, 09:10
Ukraynalı Anastasiya’dan sosyal medyadaki paylaşımlara tepki

Ukrayna’ya Rusya’nın saldırıları sürerken, sosyal medya üzerinde birçok kullanıcı tarafından Ukraynalıların Türkiye’ye gelmesi şeklindeki cinsiyetçi paylaşımlar yapılmaya başlandı. Paylaşımlar hem Türk hem de Ukraynalı kullanıcılar tarafından tepkilere neden oldu.

Türkiye’de 5 senedir yaşamını sürdüren Ukraynalı Anastasiya Tsviliy sosyal medya üzerinden Ukraynalılara ilişkin yapılmış olan paylaşımları şiddetle kınadığını söyleyerek yapılan cinsiyetçi yorumları kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Anastasiya, yapılan paylaşımlara ilişkin şunları söyledi:

“Şiddetle kınıyorum”

“Ukraynalı kadınlara ilişkin yapılmış olan cinsiyetçi şaka ve yorumları şiddetle kınıyorum. Bizler böylesine acılar çekerken bu şekilde esprilerin yapılmamasını rica ediyorum. Böyle cümleler kurduğunuz zaman bizler kendimizi çok daha kötü hissediyoruz. Özellikle Türk kadınlar tarafından çok destek aldım. Herkesin, bacısı, annesi, kız kardeşi var.”

“Savaş dalga geçilecek bir şey değildir”

“Özellikle böylesine zor zamanlarda birbirimize destek vermeliyiz. Kimi insanlar mesela Türkiye’ye gelmemeleri yönünde konuşuyorlar. Kendi adımı şunu söyleyebilirim. İstanbul’da 5 seneden beri yaşamımı sürdürüyorum. Ukrayna’da okuduğumdan çok Türkiye’deyim. Buraya kesinlikle savaş sebebiyle gelmedim. Çalışmak için geldim ve fırsatım olsaydı ailemin yanında olmayı da çok isterdim.

Geçen hafta Perşembe günü son uçuşla buraya geldim. Her haberleri gördüğümde kalbim acıyor. Ailemden uzaktayım çünkü ve çok çaresiz hissediyorum kendimi. Lütfen konuyla ilgili şaka maksatlı ve incitici yorumlar yanmayın. Çünkü savaşın şakası olamaz.”

Yorumlar (0)