Twitter Rusya ve Ukrayna’da reklamları durdurduğunu açıkladı

Ukrayna’da yaşanan gerilim sosyal medya hesaplarını etkiledi. Twitter yaptığı bir açıklamada güvenlik önlemleri nedeniyle her iki ülkedeki reklamların kaldırıldığını açıkladı.

GÜNDEM 26.02.2022, 14:06 27.02.2022, 10:08
Twitter Rusya ve Ukrayna’da reklamları durdurduğunu açıkladı

Ukrayna’da son iki gündür yaşanan gerilim sosyal medya kanallarına da yansıdı. Askeri operasyon sosyal medya platformu Twitter üzerinde de oldukça gündem oldu. Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Rus birliklerinin Donbas bölgesine girmesinin ardından durumu sosyal medya üzerinden paylaşan ve görüntü aktaran bazı Twitter kullanıcıları platformdan engellenmişti. Şirket şimdi de Ukrayna’da yaşanan operasyonlara ilişkin risklerin en aza indirilmesi ve güvenlik önlemlerinin artırılması amacıyla her iki ülkedeki reklamların geçici bir süre ile durdurma kararı aldığını açıkladı.

Takip edilmeyen hesaplardan gelen tweet’ler de engellendi

Twitter bunun yanı sıra kötüye kullanmak amacıyla paylaşılan içeriklerin yayılmasını önlemek amacıyla takip edilmeyen hesaplardan gelen tweet’lerin geçici bir süre ile askıya alındığını açıkladı. Öte yandan dünyaca ünlü sosyal medya platformu hükümet yetkilileri, gazeteciler ve aktivistler gibi yüksek profile sahip olan kullanıcıların hesaplarını korsanlardan korumaya yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Yorumlar (0)