Savaşta kritik görüntü: Kiev'e ilerliyor...

ABD’li teknoloji firması Maxar tarafından, Rus askerilerine ait konvoy, başkent Kiev’e doğru hareket halindeyken uzaydan görüntülendi.

DÜNYA 28.02.2022, 00:35
Savaşta kritik görüntü: Kiev'e ilerliyor...

Amerika Birleşik Devletleri merkezli uydu görüntüleme firması Maxar, fotoğrafladığı uydu görüntülerinde, aralarında tankların da yer aldığı Rus Kara Kuvvetleri'ne ait büyük bir konvoyun, başkent Kiev'e doğru yaklaştığının görüldüğünü bildirdi.

Firma tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, elde ettikleri yeni uydu görüntülerinde, çok sayıda askeri aracı kapsayan ve yaklaşık olarak 5 kilometre uzunluğunda olan Rus ordusuna ait askeri konvoyun başkente doğru ilerlediğinin gözlendiği duyuruldu.

Kiev'e 64 kilometre mesafede kaydedildi

Başkente 64 kilometre mesafede kayda alınan görüntülerde, söz konusu konvoyun Ivankiv kentinin kuzeydoğusunda seyir halinde olduğu kaydedilen açıklamada, konvoyun içerisinde, lojistik ve yakıt araçlarına ek olarak, topçu araçları, zırhlı savaş araçları ve tanklar olduğu belirtildi.

Açıklamada, bahse konu uydu görüntülerinde Hostomel şehrindeki Antonov Havaalanı'nı hedef alan hava saldırılarının sebep olduğu hasarın da gözlendiği kaydedildi.

Yorumlar (0)