Erdoğan, Kıbrıslı gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'ye yönelik resmi ziyareti çerçevesinde Lefkoşa'daki Büyük Han'da gençlerle buluştu.

GÜNDEM 20.07.2021, 21:56
Erdoğan, Kıbrıslı gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye yönelik resmi ziyareti çerçevesinde Lefkoşa'daki Büyük Han'da gençlerle bir araya geldi.

Gençlerin bayramını kutladı

Konuşmasına gençleri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı, "İki bayramı aynı anda yaşamak üzere geldiğimiz Kuzey Kıbrıs'ta, siz gençlerimizle bir arada olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sizlerin şahsında Türkiye'deki ve KKTC'deki tüm gençlerimizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Yine sizlerin şahsında tüm gençlerimizin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı tebrik ediyorum. Kurban Bayramı imanımızın, inancımızın ve medeniyetimizin, bizi biz yapan değerlerimizin sembolü niteliğindedir. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı da asırlardır buranın asli sahibi Kıbrıs Türkü'nün, bu toprakların ilanihaye eşit ve egemen sahipleri olduğunun cümle aleme ilanıdır." sözlerini sarf etti.

"Türkiye'yi ve KKTC'yi hedeflerine ulaştıracaksınız"

Gençlerden bu iki önemli emaneti üslenmeleri için kendilerini yetiştirmelerini, zihinlerini ve kalplerini zenginleştirmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizler birikiminizle, imanınızla, enerjinizle, azminizle, kararlılığınızla Türkiye'yi ve KKTC'yi hedeflerine ulaştıracaksınız. Kıbrıs davası bize Lala Mustafa Paşa'nın, Hala Sultan'ın, Rauf Denktaş'ın, Doktor Fazıl Küçük'ün emanetidir. Türkiye de 20 Temmuz 1974 tarihinde işte bu emanete sahip çıkmak adına harekete geçti. Bugün de aynı emaneti daha ileriye taşımanın mücadelesini içerisindeyiz. İnşallah bu mücadele, devralmış olduğumuz bu bayrak, sizler devraldığınızda tıpkı güçlü ve büyük Türkiye gibi güçlü olarak KKTC'nin inşasını tamamlayacaksınız."

"Sizlerin önünde durabilecek kimse yok"

Düzenledikleri buluşmanın aslında geçmişten günümüze kurdukları köprünün nasıl güçlü bir biçimde hayat bulduğunu gösterdiğini dile getiren Erdoğan, "Açık konuşayım, bu gençliğin önünde durabilecek, buradaki heyecanı ve azmi engelleyebilecek hiçbir güç tanımıyoruz." dedi.

Millet olarak yürüttükleri ve yürütmekte oldukları her mücadelede olduğu gibi Kuzey Kıbrıs'ta da kimsenin hakkında, malında, hukukunda, geleceğinde gözleri olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz yalnızca kendi haklarımızı korumanın, kendi geleceğimizi inşa etmenin derdindeyiz. Devamlı olarak sözünden dönenleri, devamlı oyun bozanlık yapanları, devamlı şımarıklık edenleri koruyup kollayanlar eninde sonunda buradaki erdemli duruşu görecek, kabul edecek, gereğini yerine getirecektir. İşte o güne dek haklarımızı almak için hep beraber dinlenmeden, durmadan çalışacağız, mücadele edeceğiz. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun. Bu güzel buluşma vesilesiyle bizlere yüreklerinizi açtığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun."

Yorumlar (0)