Eller Doğu Türkistan için açıldı

Başkent Ankara'da çeşitli STK'lar (sivil toplum kuruluşları) tarafından, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı zulme maruz kalanlar için dua programı düzenlendi.

GÜNDEM 22.12.2019, 09:42
Eller Doğu Türkistan için açıldı

Hacı Bayram Camisi'nin avlusunda sabah namazının ardından düzenlenen "Doğu Türkistan için dua" programında, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam dünyasında zulüm gören bütün Müslümanlar için dua etti.

Daha sonra grup adına İHH İnsani Yardım Derneği Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sinan açıklama yaptı.

Mustafa Sinan, yapılan duanın, Çin'in insanlık dışı uygulamalarına maruz kalan Doğu Türkistan ve diğer mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Bu organizasyonların devam edeceğini belirten Mustafa Sinan, "Bizler inşallah bundan sonraki aylarda da değerli bir İslam alimini ya da yurt dışında bu konuda cefa görmüş büyük bir İslam liderini buraya getireceğiz. Her ay sabah namazından sonra burada dua etmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İHH İnsani Yardım Derneği Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sinan'ın açıklamasının ardından gruptakiler, tekbir getirerek alandan ayrıldı.

Yorumlar (0)