CHP İzmir İl Kongresi'nde kavga!

CHP'de başkan adaylıklarını duyuran Özgür Özel ile Örsan Kunter Öymen'in de katıldığı İzmir İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi'nde kavga çıktı. Blok liste ve çarşaf liste taraftarlarının karşı karşıya geldiği kavgada polis araya girdi, toplantı durduruldu.

GÜNDEM 16.09.2023, 14:28 18.09.2023, 09:20 Hakan Öksüz
CHP İzmir İl Kongresi'nde kavga!

CHP İzmir İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi, çıkan arbede nedeniyle yarıda kaldı. Fuar İzmir'de gerçekleştirilen kongreye, CHP genel başkanlığına aday olan iki isim katıldı. Grup Başkanı Özgür Özel ile Örsan Kunter Öymen'in yanı sıra milletvekillerinin de katıldığı kongre, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

Aslanoğlu: "Yerel seçimlerden önce gücümüzü göstereceğiz"

Partililer olarak birbirleriyle rakip olmadıklarını kaydeden Aslanoğlu, "Rakip olarak değil, çıtayı yukarı taşımak isteyen yoldaşlar olarak bir aradayız. İzmir duruşunu göstereceğiz. İl örgütü ile yönetimi seçeceğimiz bu kongrede, yerel seçimlerden önce gücümüzü göstereceğiz." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, divan başkanlığına seçildi. Genel başkan adayları Özgür Özel ile Örsan Kunter Öymen'in konuşmalarından sonra seçimin blok listeyle yapılması önergesi sunuldu. 

Blok liste ve çarşaf liste taraftarları karşı karşıya geldi

Bu esnada slogan atarak kürsüye yürüyen bir grup, Zeynel Emre tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Tartışma, seçimin blok listeyle yapılması gerektiğini düşünenler ile çarşaf liste talep edenler arasında yaşandı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri kavgayı durdurdu, toplantı bir süreliğine durduruldu.

Yorumlar (0)