Çavuşoğlu’ndan Suriye ile görüşmeye dair değerlendirme

Rusya’da gerçekleştirilecek Türkiye-Suriye zirvesi ile ilgili açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye adına düzenlenecek 3'lü liderler zirvesi için tarih henüz kesinleşmedi." dedi.

GÜNDEM 29.12.2022, 14:50 30.12.2022, 09:30
Çavuşoğlu’ndan Suriye ile görüşmeye dair değerlendirme

Rusya’da düzenlenecek olan Türkiye ve Suriye görüşmesi hakkında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, henüz tarihin netleşmediğini ifade etti.

“Dışişleri Bakanları seviyesinde bir toplantı yapılması gerekiyor”

Yapılacak görüşmenin yararlı olabileceğini aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye ve Türkiye arasında gerçekleştirilecek olan görüşme yararlı olacaktır. Kalıcı bir istikrar ve barış adına siyasi çözüme erişebilmek adına rejim ile yapılacak angajmanın değerli olduğunu, rejimle orta karar bir muhalefetin yol haritası üstünde anlaşması açısından söz konusu görüşme öneli olacaktır. Mevcut durumdaki bu süre içerisinde izleyeceğimiz yol haritasının farklı bir aşaması olarak Dışişleri Bakanları seviyesinde bir toplantı yapılması gerekiyor. Görüşmenin ne zaman yapılacağı hususunda şu an net bir takvim bulunmuyor. Aynı şekilde Suriye, Türkiye ve Rusya arasında düzenlenecek 3'lü liderler toplantısı hususunda da net bir tarih yok. Ancak ocak ayı söylemleri oldukça erken bizim için" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)