Bilecik'te orman yangını: Rüzgarın etkisiyle büyüdü!

Bilecik'te elektrik hattından düşen tel nedeniyle başlayan orman yangınına müdahale ediliyor. Yangının şehir merkezine yakın bir noktada çıktığını kaydeden Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Kayalık alanda hızlı rüzgarın da etkisiyle yangın büyüdü." dedi.

GÜNDEM 24.08.2022, 15:20 24.08.2023, 16:26 Hakan Öksüz
Bilecik'te orman yangını: Rüzgarın etkisiyle büyüdü!

Türkiye, son günlerde Çanakkale'de devam eden orman yangınına odaklandı. Bir orman yangını da Bilecik'te çıktı. Bilecik-Eskişehir kara yolunda yer alan Osmangazi ve Ertuğrulgazi tünelleri arasındaki ormanlık alan yanmaya başladı.

Ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor

Ormanlık alanın kara yoluna yakın bir bölgesinde başlayan yangına müdahale edilmesi için ekipler sevk edildi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye personeli, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteriyor.

Elektrik hattından tel düştü, yangın başladı

Çalışmalarda 2 helikopter ve 1 uçak da yer alıyor. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yangının Bilecik merkezine yakın bir noktada çıktığını belirtti. Yangının çıkış sebebinin, elektrik hattından tel düşmesi olduğunu kaydeden Aygöl, "Kayalık alanda hızlı rüzgarın da etkisiyle yangın büyüdü. Fazla zarar olmadan söndürmeyi umuyoruz." dedi.

Yorumlar (0)