Beyoğlu'ndaki patlamada hayatını kaybedenlerden geriye fotoğrafları kaldı

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen hain terör saldırısı sırasında hayatını kaybedenlerin isimlerinin açıklanmasının sonrasında vatandaşların fotoğrafları da paylaşılmaya başladı.

GÜNDEM 14.11.2022, 11:32 14.11.2022, 13:15
Beyoğlu'ndaki patlamada hayatını kaybedenlerden geriye fotoğrafları kaldı

Türkiye, İstanbul’un en kalabalık bölgelerinden olan Beyoğlu'nda meydana gelen patlama sonrasında büyük üzüntü yaşadı. Dün saat 16.20 sularında gerçekleşen patlama, yürekleri dağladı. Teröristler tarafından düzenlenen olayda, 6 kişi yaşamını yitirirken, 81 kişi de yaralı şekilde hastanelere götürüldü.

Patlama sırasında yaşamını yitirenlerin kimlikleri belirlendi

Dün gece olay yerine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada açıklamada bulunarak terör saldırısı sırasında hayatını kaybedenlerin isimlerini duyurmuştu.

Bakan Soylu tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "6 kişi hayatını kaybetti. Hepsinin birbirinden farklı hikayesi var. Yaşamını yitiren vatandaşlarımız, Adem Topkara Gümüşhane 1982 ve eşi Mukaddes Topkara Rize 1985 doğumlu, Ecrin Meydan Seyhan 2013 doğumlu, Yusuf Meydan Palu 1988 doğumlu, Arzu Özsoy İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur Uçar Ereğli 2007 doğumlu." dedi.

Fotoğrafları ortaya çıktı

Bu açıklamanın sonrasında bugün patlamada yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ortaya çıkmaya başladı. Annesi ile beraber İstiklal Caddesi'nde gezmekte olan ve oyuncu Nurettin Uçar'ın kızı Yağmur Uçar'da hayatını kaybetti. Anne Arzu Özsoy, kızı ile beraber meydana gelen acı olayda hayata gözlerini yumdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Nurettin Uçar, "Mekanın cennet olsun, kabrin nurla dolun benim datlu kızım. Taksim meydanında gerçekleşen hain saldırı sırasında yaşamını yitiren kızım yağmur, annesi ile beraber ikindi namazıyla Şirinevler Ulu Camii'den kaldırılacak."

Baba ve kızı patlamada hayatını kaybetti

Boğazları düğümlendiren diğer bir fotoğraf ise şehit Yusuf Meydan ve 9 yaşında olan kızı Ecrin'e ait. Kız isteme merasimi için Adana'dan İstanbul'a giden Yusuf Meydan, ailesi ile beraber Taksim'de dolaşmaya çıkmıştı. Adana'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde çalıştığı öğrenilen Meydan'ın kızı ile beraber fotoğrafları yürek dağladı.

2 çocuk anne ve babasız kaldı

Elif ve Adem Topkara çifti de bombalı saldırı da yaşamını yitirdi. Eli Topkara 37, Adem Topkara ise 40 yaşındaydı. Çiftin henüz 8 aylık bir bebekleri ve 2 yaşında kızı vardı. Saldırı sırasında Adem ve Elif Topkara çifti yaşamını yitirdi, evlatları ise anne babasız kaldı.

Yorumlar (0)